Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Edirne Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan yıl sonu sergisi törenle açıldı.

08.05.2018 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Edirne Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Edirne'de belediye ve halk eğitimi merkezince düzenlenen kurslarda yıl boyunca üretilen eserler, kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenne sergiyle beğeniye sunuldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sergi açılışında yaptığı konuşmada, kursiyerlerin 1 yıllık emeklerinin görücüye çıktığını söyledi.

Sergide emeği geçenleri tebrik eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Kuşkusuz kadının elinin değdiği her şey güzel, kadının elinin değmediği her şey eksik ve yarımdır. Kentler sadece ekonomik değerlerle yükselmezler. Kentleri yükselten, ülkeleri yükselten o şehrin kültürü, sanatları ve el sanatlarıdır. Bu değerleri ne kadar yükseltirsek o kentler zengin kentler, güçlü kentler ve geleceğe taşınan kentler olur. Sergimize katılan tüm emekçileri kutluyor, sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Edirne Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan'ın da katıldığı sergi açılışında, kursları tamamlayanlara katılım belgeleri de takdim edildi.

Edirneli minik güreşçilerden başarı

Trakya Birlik Spor Kulübü güreşçileri, Türkiye Minik Bayanlar Serbest Güreş Şampiyonasından 3 madalyayla döndü.

Kulüp Başkanı Önder Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, 316 sporcunun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleşen şampiyonaya 9 sporcu ile katıldıklarını belirtti.

Başarılı bir şampiyona geçirdiklerini aktaran Yücel, şunları kaydetti:

"Sporcularımızdan 46 kilogramda güreşen Nazar Kaya tüm rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu olurken, 50 kilogramda Fatma Kızma Türkiye ikincisi 54 kilogramda Simge Kilsedar Türkiye üçüncüsü oldu. Sporcularımız milli takıma girmeye hak kazandı. Türkiye şampiyonu olan sporcumuz Nazar Kaya 15-17 Haziran 2018 tarihlerinde Macaristan'ın Groy kentinde yapılacak olan Minik Bayanlar Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Şampiyonada kulübümüzü temsil eden minik bayanlar, teknik direktör ve antrenörlerimizi kutluyorum."

Yücel, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen'e de verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement