Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'de "Benim Annem Bir Melek" fotoğraf sergisi açılacak.

11.05.2018 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de "Benim Annem Bir Melek" fotoğraf sergisi açılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Edirne Fotoğraf Sevdalıları Derneği işbirliğinde Anneler Günü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisinin sanatseverlerle buluşacağı belirtildi.

Serginin 13 Mayıs Pazar Günü saat 13.00'te İlhan Koman Parkı'nda sanatseverlerle buluşacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öte yandan Edirne Kadın Dayanışması da Anneler Günü'nde kadınlara ve annelere yönelik etkinlik düzenleyecek. 13 Mayıs Pazar Günü saat 12.00'de Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni yapılacak. Törenin ardından basın açıklaması yapılarak, etkinliğe katılanlar ile birlikte Zübeyde Hanım Heykeli'ne yürüyüş düzenlenip Zübeyde Hanım Heykeli'nde de çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Edirne Belediye Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği kapsamında vatandaşlara çok sayıda çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edilecek."

Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği

Edirne'de, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) tarafından, 10. Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği düzenlenecek.

EDOSK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Günü etkinlikleri dahilinde 13 Mayıs Pazar günü, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Bulgaristan'dan gelen bisikletliler, Edirne'de pedal çevirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Akman, Yunan bisikletlilerin bu yıl organizasyona katılmayacağını belirtti.

EDOSK'un 10 yıldır büyük bir özveri ve çaba göstererek önderlik ettiği Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği'nin bu yıl da yüzlerce bisikletliyi Edirne'de bir araya getireceğini aktaran Akman, "Bugüne kadar harcadığımız enerji sonunda şenlik giderek büyüdü ve artık uluslararası boyutta tanınırlığı olan bir festivale dönüştü. Avrupa Birliği Bilgi Merkezinin büyük katkı ve desteği ile gerçekleştirilen etkinliğe Edirne'nin yanı sıra Trakya'da ve Türkiye'de faaliyet gösteren bisiklet dernekleri, grupları ve toplulukları davet edildi. Ayrıca Yunanistan ve Bulgaristan'daki yetkili makamları da her yıl olduğu bu yıl da davet ettik." ifadelerini kullandı.

Akman, bu yıl ki organizasyona Avrupa Parlamentosu Milletvekili Turizm ve Ulaşım Komisyonu Başkanı Alman Michael Cramer'in de katılacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement