Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Keşan ilçesinde, "Bulgaristan-Türkiye Bölgesindeki Çevrenin Korunması İçin Ortak Sınır Ötesi Girişimciler" Projesi tanıtıldı.

24.05.2018 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan ilçesinde, "Bulgaristan- Türkiye Bölgesindeki Çevrenin Korunması İçin Ortak Sınır Ötesi Girişimciler" Projesi tanıtıldı.

Keşan Derviş Günday Eğitim Salonu'nda başlayan toplantıda, Edirne İl Özel İdaresi ve Bulgaristan'ın Aytos Belediyesi işbirliğinde hazırlanan projeye ilişkin, İl Özel İdaresi iletişim uzmanı Özgür Özbek, proje ve çevre uzmanı Şenol Filiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Merve Ergül tarafından köy muhtarlarına bilgiler verildi.

Özbek, yaptığı konuşmada, 253 köyde kullanılmak üzere 706 geri dönüşüm kutusunun alındığını belirterek, çalışmayla sınır ötesi bölgesinde doğanın korunması için işbirliği girişimlerinin geliştirilmesi, atıkların ayrı toplanmasının teşvik edilmesi ve sınır ötesi bölgesinde çevrenin korunması için kamuoyu farkındalığının arttırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Sportif koordinasyon etkinliği

Edirne Bahçeşehir Okul Öncesi öğrencilerine yönelik sportif koordinasyon dersi etkinliği düzenlendi.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, beden eğitimi öğretmenleri tarafından okul öncesi öğrencilerine yönelik "Dart ve Ağda Balık Var" eğitsel etkinliğinin düzenlendiği belirtildi. Velilerin de katıldığı etkinlikte çocuklara madalya hediye edildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen okul müdürü Mahmut Boztürk, öğrencilerin yıl boyu kazandıkları sportif becerileri başarı ile sergilemesi ve aileleri ile oyun oynamasından mutluluk duyduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen öğretmenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri

MHP Edirne milletvekili adayı Taner Albayrak, Edirne'de ziyaretlerde bulundu.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli mahalleri ziyaret ederek vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinlediğini belirtti.

Albayrak, vatandaşların ihtiyaçlarına kulak verdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Edirne merkezde gün içerisinde esnaf ve bürokratları ziyaret ettik. İftardan sonra sahura yakın saatlere kadar da vatandaşlarımızın ziyaretlerini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın hayır dualarını alıyoruz. Edirne'de 'Sandıkta bize sahip çıkın' dediğimizde desteklerini gözlerinden görebiliyoruz. Edirne halkı bize sandıkta sahip çıkacaktır. Milli manevi değerlerine sahip Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve fazileti ilkesiyle hareket eden Milliyetçi Hareket Partisine tam destek sağlayacaklarına inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yapılan fidan dağıtımının, bitkisel üretimi artırmayı hedeflediğini belirtti. Proje kapsamında düşük gelirli, küçük ölçekli, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin öncelikli olarak faydalandığı ifade edildi.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement