Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu Edirne Bahçeşehir Koleji lise öğrencileri bir araya geldi.

26.09.2018 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve İl Müdür Yardımcısı Erdinç Topçu Edirne Bahçeşehir Koleji lise öğrencileri bir araya geldi.

Edirne Bahçeşehir Kolejinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan faaliyetleri, alanlarına giren görev ve sorumlulukları öğrenci ve öğretmenlerle paylaşan Özbaş ve Topçu, birlikte yapılabilecek sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili bilgiler verdiği ifade edildi.

Edirne Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Aysun Yiğitsoy, akademik anlamda gelişime önem gösterdiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilinci edinmeleri için bir o kadar çaba harcıyoruz. Kendi sorumluluklarının bilincinde gençler yetiştirmenin yanı sıra topluma fayda sağlayacak bireyler yetiştirmek bizler için çok önemli. Bu nedenle, Bilgin Bey'e ve Erdinç Bey'e bugün buraya gelerek bizleri bilgilendirdikleri, yapabileceğimiz çalışmalar için bizler de yeni fikirler uyandırdıkları için teşekkür ederim." diye konuştu.

İtfaiye Haftası

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Saraçlar Caddesi'nde broşür dağıttı.

Edirne Belediyesi İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, yaptığı açıklamada, ocakta pişen tavaların kontrolsüz bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Evin her katına duman alarmı takılması ve pillerinin düzenli test edilmesi gerektiğini belirten Göbel, şöyle konuştu:

"Mutfağınızda gaz alarm dedektörü kullanın ve susmalı düğmeli bir duman alarmı alın. Elektrikli ev aletlerinin kullanımı sırasında da birçok kurala uyulması gerekiyor. Elektrik kablolarını ve elektrikli aletleri sudan uzak tutun. Ekmek kızartıcısının temiz ve tül, perde, havlu gibi her türlü malzemeden uzak olmasına özen gösterin. Aynı prizden birden çok çıkış almayın. Sigortalara tel sarmayın. Elektrikli aletleri fişten çıkartmayı ihmal etmeyin. Isıtıcıları kolay alev alacak malzemelerden uzak tutun."

Göbel, soba ve bacaların da kontrolünün yapılması gerektiğini kaydetti.

Vergi sistemi bilgilendirme toplantısı

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Hasan Ahmet Erdal, Kırkpınar Vergi Dairesi Müdürü Tuğrul Gelegin, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek basit usul muhasebe sistemi hakkında bilgi verdi.

Başkal, ziyarette yaptığı konuşmada, odaların bilgilendirmeye devam ettiğini, yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflerin bir an önce bu zorunlukları yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz da Edirne ESOB olarak basit usule tabi üyelerin işlemlerini yerine getirmek için birliğe bağlı esnaf ve sanatkar odalarının yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu kaydetti.

Edirne 6. Kitap Fuarı açılacak

Edirne Belediyesince, Edirne 6. Kitap Fuarı düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 5-14 Ekim tarihinde Kipa Alışveriş Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuar 62 seçkin yayınevi, 110 yazarı ağırlayacak.

Fuar boyunca ünlü yazarlar, söyleşiler düzenleyecek, çocuklar için masal anlatım saatleri olacak. Edirne Akademi'nin kadrosu da eğitimlerine Edirne 6. Kitap Fuarı'nda devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement