Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi tarafından Arda Meslek Yüksekokulunda, olası yangın ve doğal afet durumlarına karşı acil durum ve yangın eğitimi verildi.

25.10.2018 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi tarafından Arda Meslek Yüksekokulunda, olası yangın ve doğal afet durumlarına karşı acil durum ve yangın eğitimi verildi.

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulunda, üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Sivil Savunma Uzmanlığı Birimince düzenlenen eğitimde, afet yöneticisi ve yangın eğitmeni Cem Gergin ile birim uzmanı Murat Safrancı, okuldaki öğrencilere yangın ve yangın sırasında karşılaşılabilecek durumlar hakkında bilgi verilerek, alınması gereken tedbirleri anlattı.

Eğitimde teorik bilgilendirmenin ardından, öğrencilere uygulamalı yangın eğitimi verildi.

-"Siyasi bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Demirkıran mesajında, cumhuriyetin ilanının yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını, tarihe altın sayfalarla geçen İstiklal Savaşı'nın Türk milletini n büyük bir şahlanışı olduğunu belirtti.

Demirkıran, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizi kutlarken hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Bu Avrupa Birliği'nden, bu NATO'dan, bu Birleşmiş Milletler'den bize hayır gelmez. Ne zaman Müslüman bir ülkenin yanında oldular. Müslüman ülkeler olarak siyasi, askeri ve ekonomik üst organizasyonlarımızı kuralım. Hem ahlaken hem de maddi olarak çöken Batı'nın kapısında beklemek bu milletin tarihine ve inancına saygısızlıktır. Bir ülkenin siyasi bağımsızlığı ancak ekonomik bağımsızlığı ile mümkündür. Gerçekten bağımsız ve kalkınmış bir ülke olarak bayramları kutlayacağımız günlerin yakın olduğu inancıyla tüm halkımızın bayramını tebrik ederiz."

Geleceğin rehberleri yetişiyor

Edirne Kent Müzesi, geleceğin rehberlerini yetiştirmeye devam ediyor.

Çocuklara kent bilincini aşılamak, yaşadıkları kenti daha yakından tanımalarını sağlamak ve gelecek ile geçmiş arasında önemli bir köprü oluşturmak amacıyla başlatılan Geleceğin Rehberleri Projesi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulundan 12 öğrenci müzecilik hakkında bilgi aldı.

Edirne Kent Müzesinde eğitim alan Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu öğrencilerinden Mine Yorulmaz ve Berkay Pirinç öğrendikleri bilgileri sınıf arkadaşlarıyla paylaştı.

Sınıf arkadaşlarına müzeyi gezdiren Yorulmaz ve Pirinç, müze ve Edirne hakkında önemli bilgiler verdi, müzede sergilenen dokümanları tek tek anlattı.

Öğrencilerin müze gezisine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da eşlik etti.

Öğrenciler Dünya Mol Günü'nü kutladı

Bahçeşehir Koleji öğrencileri Dünya Mol Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Kimyada önemli bir sayı olan mol sayısının önemini vurgulamak ve öğrencilerin dikkatini çekebilmek amacıyla yapılan kutlamada hazırlanan pano ve afiş çalışmaları ile birlikte mol sayısını ifade eden kurabiyeler ve çeşitli şarkılarla farkındalık oluşturuldu.

Edirne Bahçeşehir Koleji Kimya Zümre Başkanı Gülin Akalın Pamukçu, ünlü bilim adamı ve kimyager Amedeo Avogadro'yu anmak ve onun kimya bilimine kazandırdığı 6,02 çarpı 10 üzeri 23 şeklindeki mol sayısının önemini vurgulamak için her yıl tüm dünyada 23 Ekim gününün Mol Günü olarak kutlandığını belirtti.

Pamukçu, bu konuda öğrencilerin dikkatini çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, "Öğrencilerimizin dikkatlerini çekebilmek, farkındalıklarını artırabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Öğrenmeyi eğlenceli bir hale dönüştürdüğümüz çeşitli yarışmalara öğrencilerimizin katılımını sağladık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement