Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Edirne'de dar gelirli ailelerin yetenekli çocuklarından oluşan Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Orkestrası, Fransa'nın Strazburg kentindeki Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde konser verdi.

23.04.2019 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de dar gelirli ailelerin yetenekli çocuklarından oluşan Trakya Üniversitesi Geleceğim Sensin Orkestrası, Fransa'nın Strazburg kentindeki Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde konser verdi.

Trakya Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki koro "Çanakkale Türküsü", "Vardar Ovası", "Drama Köprüsü" gibi eserleri seslendirdi.

Proje koordinatörü Trakya Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Nilgün Tabakoğlu, burada yaptığı konuşmadaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Gönül Elçileri projesinin başarılı şekilde devam ettiğini belirtti.

Dr. Nilgün Tabakoğlu, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız, Avrupa Konseyi'ndeki konserin ardından, Strazburg'da yaşayan soydaşlarımızın daveti üzerine, unutulmaz bir konsere daha imza attı. Ülkemizden binlerce kilometre uzakta, vatan hasretiyle yaşayan Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde, dinleyicilerimize memleketlerinden selam getirirken, çocuklarımızın icra ettiği eserlerle Türkiye özlemlerine bir nebze de olsa çare olduk. Avrupa Konseyi'ndeki konserimiz elbette çok önemli ve anlamlıydı ancak DİTİB Strazburg'daki konser hem çocuklarımız hem de bizler için çok başka bir anlam taşıyordu. Yıllardır burada, doğdukları topraklardan, ailelerinden, sevdiklerinden çok uzaklarda yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldiğimiz konserde oldukça duygulu anlar yaşadık."

Konsere, Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosluğu temsilcileriyle, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Strazburg'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

"Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü"

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kariyer Merkezi ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü'nün (MEYOK) ortak çalışmaları kapsamında, Global Bilgi Pazarlama Danışmanlık ve Çağrı Servisi Hizmetleri A.Ş. ile "Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Trakya Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında uluslararası öğrencilere ve yabancı dil eğitimi gören öğrencilere, 3+1 işyeri uygulama eğitimi sürecinde staj imkanı sağlanması ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak ortak etkinlik ve projelerin yürütülmesi hedefleniyor.

İmza töreninde konuşan TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitede 3 bin 300'ün üzerinde uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, Bir yandan da tüm öğrencilerimizi bilimsel, sosyal ve kültürel yönden geliştirmeye gayret ederken sektörde de aranan nitelikte mezun olmaları için staj ve iş imkanlarını arttırmaya yönelik adımlar atıyoruz. Bu anlamda bugün imzalanacak protokolün de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde atılan adımların artması adına başta çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı Global Bilgi şirket yetkili ve çalışanlarına ve emek veren değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Turkcell Global Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren de imzalanan protokollerle birlikte çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement