Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Edirne'de görev yapan il müdürlerine Küresel Grip Salgını (Pandemi) hakkında bilgi verildi.

11.07.2019 11:55  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de görev yapan il müdürlerine Küresel Grip Salgını (Pandemi) hakkında bilgi verildi.

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu Başkanlığında, Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, sağlık yöneticileri ve il müdürlerinin katılımıyla Küresel Grip Salgını toplantısı düzenlendiği belirtildi.

Küresel Grip Salgını hakkında bilgilendirme yapıldığı aktarılan açıklamada, şunları kaydedildi:

"İnfluenza virüslerinin yol açtığı bir solunum yolu hastalığı olan, özellikle sonbahar ve kış aylarında görülen ve mevsimsel olarak seyreden influenza (grip) zaman zaman pek çok kişinin ölümüyle sonuçlanan salgınlara neden olurken zaman zaman da küresel çapta görülen ve pandemi olarak adlandırılan salgınlara yol açabilmektedir. Küresel Grip Salgını konulu 2019/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında, pandemi sırasında ilin kurumlararası koordinasyonunu sağlamak amacıyla Pandemik İnfluenza Ulusal Hazırlık Planı ışığında Pandemik İnfluenza İl Hazırlık ve Faaliyet Planı'nın hazırlık çalışmalarına başlanmıştır."

Rektör Tabakoğlu'na ziyaret

Bulgaristan Todor Kableshkov Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nikolay Georgiev ile Ekonomi ve Muhasebe Fakültesinden Prof. Dr. Emylia Vaysilova, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tabakoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Balkan Üniversiteler Birliği özelinde Bulgaristan üniversiteleri ile yakın iş birliği içerisinde olduklarını belirtti.

Üniversitenin Balkan çalışmalarını aktaran Tabakoğlu, "Birlik sayesinde ikili iş birliğimizi geliştiriyor ve uluslararasılaşma ile kültür transferinde önemli adımlar atıyoruz. Geçmişten bu yana Bulgaristan üniversiteleri ile yakın ilişkilerimiz oldu. Biz, bu ilişkileri daha da geliştirerek zenginleştirmek istiyoruz. Bölgenin en güçlü üniversitelerinden birisi olarak tüm gücümüzle yeni iş birliklerine hazırız. Tüm alanlarda Balkanlar'ın gelişip zenginleşmesi adına adım atmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nikolay Georgiev de 6 bin öğrencilerinin olduğunu belirterek, "Spesifik bir üniversiteyiz. Bu sebeple özel bilimsel alanlarda eğitim veriyoruz. Trakya Üniversitesi ile iş birliği gerçekleştirebileceğimiz birçok alanımız var. Erasmus kapsamında daha çok iş birliği gerçekleştirebiliriz." şeklinde konuştu.

Ziyarette, TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Tunca Çalıyurt, TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez personeli Öğr. Gör. İlkay Nuhtu Kaleli de yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement