Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nün hazırladığı 3 proje Trakya Kalkınma Ajansınca desteklenecek.

30.08.2019 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nün hazırladığı 3 proje Trakya Kalkınma Ajansınca desteklenecek.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2019 Yılı Mali Destek Programları'ndan Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Programı kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, Keşan Devlet Hastanesi ve Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan proje başvuruları destek almaya hak kazandı.

Trakya Kalkınma Ajansı desteğinde Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi "Şifa Şehri Edirne", Keşan Devlet Hastanesi "Sağlık Turizminde Geleneksel Tıbba Modern Yaklaşım" ve Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi "Sınırsız Sağlıklı Gülüşler" isimli projelerini hayata geçirecek.

Ajans tarafından destek almaya hak kazanan projelerin uygulama sözleşmeleri Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi adına Başhekim Opr. Dr. Mustafa Talha Sütçü, Keşan Devlet Hastanesi adına Başhekim Opr. Dr. Serhat Göçer, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adına Başhekim Dt. Alparslan Bülbül tarafından Tekirdağ'da Trakya Kalkınma Ajansı merkez ofisinde imzalandı.

Sağlık turizmi alanında hazırlanan projelerin imzalanmasının ardından konuşan Edirne Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, şunları kaydetti:

"Günümüzde sağlık turizminin gerek ulusal ekonomilere katkısı gerekse ülke sağlık sektörünün gelişmesindeki payı göz ardı edilemeyecek düzeydedir. Hastaların bir ülkeyi ziyaret etmeleri için her şeyden önce bu ülkenin varlığından, ülkenin sağlık hizmetleri düzeyinden ve olanakları ile geleneksel turistik olanaklarından haberdar olmaları gerekir. Buda ancak başarılı tanıtım faaliyetleri ile mümkün olmaktadır.

Bizlerde sağlık turizmi pastasındaki payımızı daha yukarı taşımayı hedefliyoruz.İlimizin Balkan ülkelerine olan coğrafi ve kültürel yakınlık anlamında bölgesel avantajını kullanarak sağlık turizmi sektöründeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. İlimizin sağlık turizmi potansiyelinin yüksek olduğu inancı ile üç hastanemiz tarafından hazırlanarak destek almaya hak kazanan projeler, kurumlarımızın sağlık turizmi alanında gelişmesine büyük bir katkı sağlayacaktır. Projeye emek veren herkese ve desteklerinden dolayı Trakya KalkınmaAjansımıza sonsuz teşekkür ediyorum. "

-"Zafer Bayramımız kutlu olsun"

Trakya Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Tamer Yavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos zaferiyle dünya ve Türk tarihinin kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçtiğini söyledi.

30 Ağustos tarihinin bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1922'de başlayarak 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam ederek zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos zaferi şanlı Türk tarihinin dönüm noktası olmuştur. Bu zafer, Türk tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Bu vesileyle başta meslektaşlarımızın olmak üzere tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarım."

-Deneyap eğitimleri başladı

Deneyap Atölyelerinde tasarım ve üretim eğitimlerinin başladığı bildirildi.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, atölye eğitimlerinin Cumhurbaşkanlığı'nın 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın işbirliğinde Adana, Ankara, Edirne, Eskişehir, Antalya, Konya, Erzurum, Trabzon, Manisa, İzmir, Muğla, Hakkari illerinde eğitim faaliyetlerine başlandığı ifade edildi.

Eğitimlerin ücretsiz olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eğitim faaliyetlerinden 4., 5., 8., 9. Sınıf öğrencileri ile lise hazırlık öğrencileri faydalanabilecektir. 16 Temmuz 2019 itibariyle tasarım ve üretim eğitimlerine başlanmıştır. 31 Ağustos 2019 Cumartesi günü 160 genç ve ailelerinin katılımı ile Edirne Gençlik Merkezinde düzenlenecek, Proje Şenliği ile Tasarım ve Üretim Eğitimi son bulacaktır. Eylül 2019 itibariyle Robotik ve Kodlama Eğitimleri verilmeye başlanacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement