Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde 10 dekarlık araziye kurulu lavanta bahçesinde incelemede bulunup çiftçilerden bilgi aldı.

27.12.2019 13:16  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde 10 dekarlık araziye kurulu lavanta bahçesinde incelemede bulunup çiftçilerden bilgi aldı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında aldığı destekle bir üretici lavanta bahçesi kurdu.

Lavanta bahçesini ziyaret eden Bayazıt ve Tülek, çalışmaları yerinde inceledi.

Örnek bir projenin hayata geçirildiğini belirten Bayazıt, çalışmalarından dolayı üreticileri tebrik etti.

"Sinema ve Belgesel Günleri" projesi

Meriç Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Sinema ve Belgesel Günleri" projesinin devam ettiği bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Meriç Kaymakamı Ekrem Güngör tarafından başlatılan ve Meriç Belediyesi'nin desteklediği proje kapsamında öğrenciler, her hafta kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak belgesel ve sinema filmlerini izliyor.

Meriç Belediye Salonunda düzenlenen gösterimlerin bu haftaki etabında Merkez Büyükdoğanca İlkokulu'na öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte film izledi.

Yeterli, Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu Toplantısı

Edirne'de, İl Yeterli, Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu toplandı.

Edirne Sağlık Müdürü Dr. Ail Cengiz Kalkan başkanlığında, Gülden Yörüten Toplantı Salonu'nda düzenlenen program, gündem maddeleri görüşüldü.

Programda Uzm. Dr. Can Behzat Demirkan, yeterli, dengeli beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili ve 2019 yılı içerisinde kentte gerçekleştirilen faaliyetlerin sunumunu yaptı.

Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğünün 2020 yılı ilk yarısında planladığı yürüyüş programı kurul üyeleri ile paylaşılıp, 2020 yılı içerisinde yapılacak olan etkinliklerin kurumlar arası işbirliği ile nasıl daha etkin olarak sürdürülebileceği konusunda çözüm önerileri görüşülüp, kararlar alındı.

"Yazar Okur Buluşmaları" projesi

Edirne'de, "Yazar Okur Buluşmaları" projesi kapsamında, yazar Dr. Fatma Bayraktar Karahan öğrencilerle buluştu.

Edirne Akmercan Anadadolu İmam Hatip Lisesi'nde Edirne İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "İz Bırakan Hayatlar" söyleşisinde Karahan, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Karahan, programın ardından kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement