Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Edirne'de sokaklar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dezenfekte edildi.

23.04.2020 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de sokaklar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dezenfekte edildi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, 5 traktör, 5 süpürge aracı ve 2 arazözle bütün yollarda ve ara sokaklarda çevre dezenfeksiyonu yapıldığını belirtti.

Edirne'de bu işlemi ikinci kez yaptıklarını aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"İlk yaptığımız çevre dezenfeksiyonu çalışmamızın arasından 18 gün geçti. Bu arada diğer gruptaki ekiplerimiz de apartman ve sitelerde dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Maske dağıtımı için kurduğumuz 16 ekibimiz de tüm mahallerde kapı kapı, ev ev gezerek maske dağıtımına devam ediyor. Maske dağıtımının üçüncü gününde şehrin yüzde 35'ini bitirmiş durumdayız.

Bugün itibarıyla 23 Nisan'da bayraklarımızla donattığımız 5 traktörümüz de bütün ara sokaklara, büyük arazözlerin giremediği ara sokaklara da girerek gerekli çevre dezenfeksiyonunu yapıyoruz. Biz Edirne Belediyesi olarak çok çalışıyoruz. Bu anlamda bizim Edirnelilerden istediğimiz tek bir şey var. Evde kalın Edirne, biz çalışıyoruz."

Devam eden altyapı çalışmaları

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki altyapı çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Gürkan yaptığı yazılı açıklamada, 26 Nisan Pazar günü Olin Kavşağı'ndaki D-100 karayolunun 15 gün süreyle kısmi şekilde kapatılacağını belirtti.

Altyapı çalışmaları kapsamında İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile şehir bağlantısını bağlayacak bölümün inşasının tamamlandığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Arıtmadan gelen hatla şehir genelindeki hattın bağlantısı için D-100 karayolundan geçmemiz gerekiyor. Bu nedenle belirttiğimiz güzergahta yolu kısmi olarak kapatmak zorunda kalacağız. Trafikte biraz sıkıntı olacak ama şehrimiz için en büyük sorunlardan birini çözmeye çalışıyoruz, halkımızdan da bu konuda bize karşı sabırlı olmalarını rica ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement