Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne İl Genel Meclisi'nin eylül ayı toplantılarının ikinci oturumu gerçekleştirildi.

02.09.2020 16:59  Güncelleme: 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne İl Genel Meclisi'nin eylül ayı toplantılarının ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında düzenlenen oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Oturuma konuk olarak katılan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Gaytancıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede başarılı bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Edirne'de kurallara uyulduğunu ifade eden Gaytancıoğlu, "Edirne'de herkesin tedbirlere uyduğunu görüyorum. Herkes maskesini takıyor, sosyal mesafeye uyuyor. Bu tüm dünyayı etkileyen bir salgın. Herkes ona göre önlemlerini alıyor. Sağlık Bakanlığımız bu işe iyi başladı. Bazı sorunlarda olsa iyi gidiyor. Nüfusumuz çok olduğu için hasta sayımız fazla. Bu süreci iyi götürüyoruz. İnşallah aşı da bulunur ve bu hastalıktan kurtuluruz." ifadelerini kullandı.

Edirne'de kuraklığın etkili olduğunu da dile getiren Gaytancıoğlu, verim kaybı yaşayan üreticilere destek olunması gerektiğini kaydetti.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleştirilen online toplantıya katıldı.

İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 81 il başkanının katılımıyla gerçekleşen değerlendirme ve istişare toplantısında teşkilat çalışmaları değerlendirildi.

Başarılı öğrencilere belge verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Çevrimiçi Bilgi yarışmasında Edirne'de başarı gösteren öğrencilere belge verildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarışmada başarı gösteren öğrenciler öğretmenleriyle birlikte Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı'yı ziyaret etti.

Öğrencileri tebrik eden Arpacı, öğrencilere katılım belgelerini verdi.

Edirne'de sağlık çalışanları döner sermaye paylarının artırılması talebinde bulundu

Türk Sağlık-Sen Edirne Şubesi üyeleri, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve döner sermayeden aldıkları payın artırılması talebinde bulundu.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında, sağlık çalışanları ellerinde taşıdıkları dövizlerle döner sermaye paylarının artırılmasını istedi.

Şube Başkanı Alim Kanpolat, sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ön sırada yer aldığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının fedakarca çalıştığını belirten Kanpolat, "Tüm zorluklara rağmen sağlık çalışanları arkadaşlarım dün bugün ve yarın olağanüstü bir çalışma azmini ortaya koymuş ve koymakta, kendi hayatlarını hiçe saymakta gösterdikleri fedakarlık ve ailelerinden aylarca uzak kalarak yaptıkları hizmetle tarihe geçmiştir." dedi.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Kanpolat, şöyle devam etti:

"Salgının ortaya çıktığı ilk günden beri süreç çok kritik olduğu için sağlık çalışanları olarak bizde oldukça hassas davrandık. Sağlık hizmetlerinin sıkıntıya girmemesi, sağlık çalışanlarının sağlığının korunması halkımızın sağlığının korunması adına uyarılarda ve önerilerde bulunduk.

Sağlık çalışanları olarak artık 5 kuruş dahi döner sermaye alamaz olduk. İşte biz bu kadar çalışmamızın karşılığını sağlık bakanımızdan bir düzenleme yaparak emeğimizin karşılığı olanı vermesini haklı olarak istiyoruz. Çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terlerinin de heba edilmemesini ısrarla dile getiriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kayseri'de Fırtına Uyarısı
    15:55 Kayseri'de Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de bu gece ve yarın fırtınanın etkili olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esmesi ve yer yer kuvvetli fırtına oluşması bekleniyor. Halkın olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

  • Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu
    15:54 Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu

    Birçok farklı ülkeden gelen yabancı turistler, bahar ayında kar, sis ve fırtınaya rağmen Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvede etkili olan dondurucu soğukta dağcılar zor anlar yaşadı, kaş ve kirpikleri tamamen buz tuttu.

  • Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
    15:54 Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar'da kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan 4 yıl 9 ay hapis cezası bulunan bir şahıs jandarma tarafından yakalandı. Aranan şahıs, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.


Advertisement