Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu Kampanyasında kurumsal ve bireysel bağışlarla pek çok çocuğun doğa eğitimi almasına destek olduklarını bildirdi.

26.11.2020 14:07  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu Kampanyasında kurumsal ve bireysel bağışlarla pek çok çocuğun doğa eğitimi almasına destek olduklarını bildirdi.

Çoğal, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne TEMA Koşu Takımı ve Trakya Üniversitesi Genç TEMA koşu takımının "Ağaç Kardeşliği" projesi için iyilik peşinde koşarak, çocukların doğa eğitimi almasına destek olduklarını belirtti.

N Kolay İstanbul Maratonu'nun Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında 5-10 ve 15 kilometrelik sanal Koşu seçenekleriyle Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinde koşulduğunu anımsatan Çoğal, "Türkiye'deki doğaseverleri bir arada toplayan TEMA da yardımseverlik koşusuna katılan sivil toplum kuruluşlarından biri olarak koşuda yerini aldı." ifadelerini kullandı.

Edirne'den topladıkları bağışlarla 69 çocuğun doğa eğitimine katkı sağladıklarını belirten Çoğal, şunları kaydetti:

"N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu'nda Edirne TEMA Koşu Takımı olarak, il, ilçe, mahalle ve üniversite düzeyinde, aktif gönüllülerimizin katılımıyla kurduğumuz takımlarla çocuklarımız ve doğa için Edirne'de sanal koşumuzu tamamladık. İyilik peşinde koşmaya ve 'TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği Eğitim Projesi'ne kaynak yaratmaya çalıştığımız bu koşu ile Türkiye çapında 5 bin 813 çocuğun orman ekosistemi ve bitki çeşitliliğini tanımalarına ve bu yıl Eskişehir'de oluşturulacak Hayrettin Karaca Ormanında 11 bin 626 fidanın toprakla buluşmasını sağlayacağız."

Keşan'da yol ve kaldırım çalışması

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçedeki yol ve kaldırım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Helvacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çalışmaların Cumhuriyet Caddesi'nde devam ettiğini belirtti.

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Helvacıoğlu, "Keşan Belediyesi olarak daha modern ve daha yaşanabilir bir Keşan hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrin modernizasyonu ve yaşam kalitesini artırma hedefi doğrultusunda yol ve kaldırım yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Edirne İl Başkanlık Kurulu belirlendi

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, İl Başkanlık Kurulu listesinin hazırlandığını bildirdi.

Arda, yaptığı yazılı açıklamada, göreve gelen yönetim kurulu üyelerine başarı diledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katılımıyla il kongresinin geçen ay gerçekleştirildiğini hatırlatan Arda, "Göreve gelen İl Politika Başkanlarına, Kurucu İl Başkanı olarak başarılar diliyor, Edirne'miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:48 Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazada, sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada sürücü H.Y'nin bacağı sıkışırken, C.Y. ise düşerek yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkışan sürücünün bacağı kurtarıldı ve yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
    14:48 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP'li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak
    14:47 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak

    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Uygun, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şanslarını yakaladıklarını ve kalan maçlarda alacakları puanlarla Avrupa yolunda ilerlemek istediklerini söyledi. Ayrıca, hakemlerin hakkaniyetli olmasını ve Türk futbolunda hakemlik sisteminin geliştirilmesini istediğini dile getirdi. Sivasspor taraftarları da antrenman öncesi takıma moral ziyareti yaparak desteklerini gösterdi.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.


Advertisement