Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr.

28.06.2011 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Yalçın Kaya, doçentlik unvanına hak kazandı.

Endüstri bitkiler alanında doçentlik unvanına sahip olan Kaya, daha önce Edirne'de Türk Ocağı Şube Başkanlığı ve Türkiye Bitki Islahçıları Derneği Başkanlığını yaptı.

Halen uluslararası alanda başarılı çalışmalarına devam eden Kaya, Merkezi Paris'te bulunan Dünya Ayçiçeği Derneği ve Merkezi Sofya'da bulunan Karadeniz Biyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu üyeliklerini ve Dünya Tarım ve Gıda Örgütü

(FAO) Ayçiçeği Araştırma Koordinatörlüğünü yürüttü.

Ayçiçeği ve yağlı tohumlarda 100'den fazla yayını olan Kaya, girdiği sınav sonrası Doçentlik unvanına hak kazandı.

-İKİNCİ EL OTO SATIŞLARINDA DURGUNLUK

Yaz sezonunun gelmesi ile birlikte açık oto pazarında durgunluk yaşanmaya başladığı bildirildi.

Açık Otopark Pazarı Sorumlusu Erol Aylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonunun başlaması nedeni ile son bir aydır satışlarda büyük durgunluk yaşandığını ifade etti.

İkinci el oto fiyatlarının yüksek olmasının vatandaşları kredili sıfır kilometre otomobil almaya yönlendirdiğini vurgulayan Aylı, "Sıfır kilometre otomobillerde vatandaşlara 18 aya kadar vadeli satışlar yapılıyor. Bu satışlar sıfır faizli. Sıfır kilometreli otomobiller vatandaşlar için daha cazip. İkinci el otomobil fiyatları 3 bin liradan başlıyor 25 bin liraya kadar çıkıyor. Rağbet olmadığı için de pazara gelen araç sayısında düşüş var" dedi.

-MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM

Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini arttırdı.

Kentin çeşitli noktalarında denetimlerini sürdüren ekipler, plakasız araçları trafikten men ediyor, sürücülere cezai yaptırım uyguluyor.

Yetkililer, motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini, sürücülerin kasksız trafiğe çıkmamaları gerektiğini kaydetti.

-EdirneLİ KADINLAR EL BECERİLERİNİ SERGİLİYOR, EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYOR

Edirneli kadınlar, el emeği, göz nuru işlemelerini İlhan Koman Parkı'nda hem sergiliyor, hem de satışını yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Edirne Belediyesince sıcaktan ve yağışlardan korunmak için şemsiye dağıtılan kadınlar, Cumartesi ve Pazartesi pazarlarında da el emeklerini sergileyerek satışa sunduklarını söylediler.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin kendilerine verdikleri sözleri tuttuğunu ifade eden kadınlardan Sahide Ağaoğlu ile Emel Erkan, Sedefçi'ye teşekkür etti.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement