Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

EDİRNE (AA) – Trakya 2. Uluslararası 10. Ulusal Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğrenci Kongresi, Edirne'de gerçekleşti.

30.05.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Trakya 2. Uluslararası 10. Ulusal Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğrenci Kongresi, Edirne'de gerçekleşti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından Devlet Konservatuarı Sanat ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kongrede, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin pek çok alanda Balkanlar'da tek olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız da bilginin paylaştıkça büyüdüğünü söyleyerek kongreyle herkesin alandaki güncel gelişmeleri öğrenebildiğini ifade etti.

Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran ise bu tür çalışmaların Edirne'nin kültür ve bilim şehri olma misyonunu desteklediğini belirtti.

Kongre eş başkanları Betül Çalışgan ve Koray Demirci'nin konuşması sonrası bildirilere geçildi.

-"Okuma Bayramı" programı

Edirne Bahçeşehir Koleji'nde okuma ve yazmayı öğrenen öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen "Aydınlığa ilk adım" etkinliğinde konuşan Okul Müdürü Mahmut Boztürk, 2015 - 2016 eğitim - öğretim yılının hem akademik hem de sosyal etkinlikler açısından çok başarılı geçtiğini söyledi.

Daha sonra öğrenciler Türkçe ve İngilizce şarkılar seslendirdi, bale gösterisinde bulundu, vurmalı çalgılarla gösteriler sundu.

Öğrencilere sınıf öğretmenlerince sertifikaları verildi.

- Batı Trakya'da Montessori Eğitimi ve Sınıf Yönetimi anlatıldı

Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu, Batı Trakya'da konferans verdi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fazlıoğlu, Gümülcine'de eğitimcilere "Montessori Eğitimi ve Sınıf Yönetimi" konusunda tecrübelerini anlattı.

Konferansa, doktora programı öğrencileri Feyza Nazan Gündüz, Serkan Akten ve Esra Selvi de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement