Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi "Dünya Saati" uygulamasına hizmet binasının aydınlatmalarını 1 saat kapatarak katılacak.

20.02.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi "Dünya Saati" uygulamasına hizmet binasının aydınlatmalarını 1 saat kapatarak katılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, dünya çapında beş milyon destekçiyle 100'den fazla ülkede çalışan, doğanın korunması, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğü çalışmalarla, biyolojik çeşitliliği korumayı ve insanın doğadaki ayak izini azaltmayı hedefleyen projeler yürüten Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın Dünya Saati uygulamasına bu yıl da destek verileceği ifade edildi.

Etkinliğe belediyenin 25 Mart Cumartesi günü hizmet binalarının aydınlatmalarını kapatarak destek vereceği kaydedildi.

- EDOSK üyeleri tabiatın ve güzel havanın tadını çıkardı

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği, doğa yürüyüşü ve bisiklet etkinliği düzenledi.

EDOSK Bisiklet Takımı, Yunanistan'ın Orestiada kentine pedallarken EDOSK Doğa Yürüyüşü Grubu da Kanuni Sultan Süleyman'ın Viyana Seferi sırasında kullandığı güzergahın Edirne il sınırları içerisinde bulunan bir bölümünü yürüdü.

EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gözet, yaptığı açıklamada, etkinlikte 64 kilometre pedal çevirdiklerini belirtti.

Bisiklet takımının her pazar günü bir güzergahta pedal çevirdiğini hatırlatan Gözet, "Bu pazar günü de pedallarımızı komşu ülke Yunanistan'ın Oresitada şehrine doğru çevirdik. Sınır kenti olmamızın verdiği avantajla Yunanistan ve Bulgaristan'daki şehirlerde yer alan bisiklet kulüpleriyle çok güzel ikili ilişkiler geliştiriyoruz ve bu kulüplerle ortaklaşa birtakım etkinliklere imza atıyoruz. Bu sayede ülkeler arası diyaloğun gelişmesine katkı sunduğumuz gibi barış adına da önemli işler yürüttüğümüzü düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Üç buçuk saatte 12,5 kilometre yol kat ettikten sonra etkinliği piknik ile sonlandıran EDOSK Doğa Yürüyüşü Grubu'nun başında etkinliğe katılan EDOSK As Başkanı Orkun Akman da Sultanlar Yolu Doğa Yürüyüşü adını verdikleri etkinlik ile tarihi bir yolda doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Tarihi açıdan büyük önem taşıyan ve tematik olma özelliğini elinde bulunduran Sultanlar Yolu güzergahında tarihin izinde yürürken doğa ile de iç içe olma fırsatı bulduklarını ifade eden Akman, "Gönüllümüz Sedat Çakır tarafından tasarlanan ve kulüp üyelerimizin de rota işaretlemelerine katıldığı bu güzergahta 3,5 saat boyunca 12,5 kilometre yol kat ettik. Etkinliğimizin başlangıcında ayrıca Sırp Sındığı Savaşı'nın yapıldığı alanı da görme imkanımız oldu." diye konuştu.

- Edirne'de elektrik kesintisi

Keşan'a bağlı bazı köylerde 22 ve 23 Şubat'ta planlı elektrik kesintisine gidileceği bildirildi.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, çarşamba günü yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Altıntaş köyüne 09.00 - 15.00, perşembe günü de Büyükdoğanca köyüne 13.00 - 15.00 saatleri arasında enerji verilemeyeceği belirtildi.

Kesintiden 400 abonenin etkileneceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement