Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Roman derneklerinin temsilcileri Edirne Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti.

21.02.2017 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Roman derneklerinin temsilcileri Edirne Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada, ziyarette, Edirne Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdinç Çekiç, Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, Saray Spor Başkanı Nusret Serpecik, Roman Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Turan Şallı, Balkan Roman Birliği Başkan Vekili Bahattin Ulusoy yer aldı.

Dernek temsilcilerinin Ankara'da yapılması planlanan Roman Strateji Eylem Planı konulu toplantı öncesi Özdemir'e bilgi verdiği kaydedildi.

Öte yandan, Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı ve derneğin Edirne Temsilcisi Ali Özer'in de Özdemir'i makamında ziyaret ettiği aktarıldı. Şanlı'nın ulusal ve uluslararası yardım çalışmaları ile Suriye'ye ve Edirne'deki Suriyeli vatandaşlara yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Özdemir'in derneğin yaptığı yardım çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade ettiği belirtildi.

Edirne'de belediyenin çalışmaları

Edirne Belediyesi ekiplerinin fiziksel ömrünü yitirmiş ağaçların yerine şehir peyzajına ve iklimine uygun 60 oya ağacı fidanı diktiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yoğun kış şartlarında rüzgar, kar birikmesi, yağmur ve toprak yumuşaması gibi nedenlerle zarar görerek devrilen hastalık ve kuraklık nedeniyle fiziksel ömrünü yitirmiş ağaçlar can ve mal güvenliğinin sağlanması adına Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yerlerinden söküldü.

Sökülen ağaçların yerine özellikle ana arterlerde araba ve yaya geçişine engel olmayacak, hava şartlarından etkilenmeyecek, yol ve binaların temellerine zarar vermeyecek ve şehir peyzajı ile şehir iklimine uygun 60 oya ağacı fidanının dikimi gerçekleşti.

Ayrıca, belediye ekipleri trafik kazası sonucu zarar gören ve kentin görünümünü kötü etkileyen bordürlerin tamirini gerçekleştirdi. Eski Cami Kavşağı'ndaki küplü havuzun çevresini kaplayan bordürler, aracın çarpması sonucunda zarar gördü. Kentin en önemli noktalarından biri olan özellikle Selimiye Cami'ni ziyaret etmek için gelen turistlerin geçiş güzergahı olan küplü havuzun çevresini kaplayan bordürler, Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından onarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement