Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

CHP Edirne milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, televizyon programında Atatürk ile ilgili söylediği sözleri nedeniyle "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklu bulunan Süleyman Yeşilyurt'un tahliyesine tepki gösterdi.

02.06.2017 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, televizyon programında Atatürk ile ilgili söylediği sözleri nedeniyle "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklu bulunan Süleyman Yeşilyurt'un tahliyesine tepki gösterdi.

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklanan Yeşilyurt'un 20 gün içinde tahliye edildiğini belirtti.

Bu durumun düşündürücü olduğunu ifade eden Gaytancıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, annesini, Afet İnan'ı hedef alıp hakaretten bulunan bu şahsın tahliyesi kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin adalet imajının erezyona uğradığını savunan Gaytancıoğlu, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten cezaevlerinde bulunan gazetecilerin tahliye talepleri reddedilirken, 1 yıldır duruşma günü bekleyen tutuklular varken Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e açıkça hakaret edenlerin jet hızıyla salınması adaletin birileri için nasıl işlediğini gözler önüne sermektedir. Türkiye'nin adalet imajı bu uygulamalarla her geçen gün biraz daha erozyona uğramaktadır." diye kaydetti.

Bircan da, Atatürk'e dil uzatan, ahlak bilmez, tarih bilmez kişileri iktidarın koruduğunu ileri sürerek, Yeşilyurt'un tahliyesinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

-TÜ Mimarlık Fakültesinde mezuniyet töreni

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, TÜ'nün 47 bin öğrencisi ve 5 bin çalışanıyla bölgenin en büyük eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Edirne'nin bir öğrenci kenti olduğunu belirten Tabakoğlu, "Bu üniversiteye en çok yakışan fakülte mimarlık fakültesidir. Çünkü Edirne'ye baktığımızda görüyoruz ki birçok medeniyete ev sahipliği yapmış stratejik önemi olan bir yer. Osmanlı Devletine başkentlik yapmış, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethini hazırladığı topraklar burası. Osmanlı döneminde pek çok tarihi eser camiler, köprüler burada yapılmış. Edirne'ye baktığınızda büyük düşünmeyi, matematiği, sanatı, insana verilen değeri görüyorsunuz. Öğrencilerimden ricam seçtikleri alanlarda uzmanlaşmaları. Vatan millet sizden hizmet bekler. Mezun olan öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Fakülte Dekanı Vekili Prof. Dr. Burcu Özgüven ve fakülte birincisi Şeyda Balabanoğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Öğrencilerin mezuniyet belgelerinin almasından sonra havaya kep atılmasıyla tören sona erdi.

-Kırcaalili öğrencilerden belediyeye ziyaret

Edirne Belediyesinin kardeş şehri Bulgaristan Kırcaali'den gelen öğrenciler belediyeyi ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ziyarette yaptığı konuşmada, öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Öğrencilerin kentte yeni dostluklar kurduğunu anlatan Gürkan, "İnanıyorum ki gelecekte aranızdan Kırcaali'nin belediye başkanları, milletvekilleri, öğretmenleri, okul müdürleri çıkacak. Bu yaşlarda edineceğiniz dostluk ve arkadaşlıkları hiç koparmadan devam ettirmeniz çok önemli. Sizler birer gönül elçisisiniz. İki ülke halkları arasında kurduğumuz dostluk köprüleri sizler sayesinde daha da güçlenerek geleceğe taşınacak. Sevgili dostum, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz'e ve tüm Kırcaalililere Edirne halkı adına saygı ve selamlarımı iletin. Kendisi çok başarılı ve sevilen bir belediye başkanı. Tekrar Edirne'ye hoşgeldiniz diyorum." diye konuştu.

Ziyarette, Kırcaali Belediyesi Kültür ve Eğitim Danışmanı Bayram Seyitali Hüseyin de yer aldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement