Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Ahmet Çevik Tiyatrosu'nun sergilediği "Ramazan'da Cümbüş" adlı oyun Edirnelilerle buluştu.

20.06.2017 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Ahmet Çevik Tiyatrosu'nun sergilediği "Ramazan'da Cümbüş" adlı oyun Edirnelilerle buluştu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlara sunulan tiyatro oyunu renkli görüntülere sahne oldu.

Uğur Erbaş'ın yazdığı, Ahmet Çevik'in oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı oyunda, Deniz Oral, Tuğba Özay, Hakan Kutlay ve Selin Bayraktar gibi oyuncular da sahne aldı.

Caddeye kurulan platformda ücretsiz olarak sahnelenen tiyatro oyununu vatandaşlar ilgiyle izledi.

Oyunu, Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu oyunun ardından sahneye çıkarak, oyuncuları tebrik etti ve çiçek verdi.

Tarihi eserlerin ihyası

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Edirne'deki tarihi eserlerin ihyasına yönelik olumlu adımlar atıldığını bildirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi eserlerin restore edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Edirne'nin tarihi eser sayısının yüksek olduğunu aktaran Demirkıran, şunları kaydetti:

"16. yüzyılda hizmet vermeye başlayan tarihi Kadirhane Tekkesi'nin uzun bir aradan sonra yeniden ihya edilecek olması mahalleyi ve tüm halkımızı sevindirdi. Vakıfların çalışmalarını memnuniyetle yakından takip ediyoruz.

Tarihi eser zengini olan Edirne'mizde tarihi eserlerimize sahip çıkılıp yeniden hizmete dönüştürülmesi büyük bir kazanım oluyor. Geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanan Sarıca Paşa mescidi ile kabristanı konusu önemli bir adımdı. Osmanlı sadrazamlarından Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın da kabrinin bulunduğu Sarıca Paşa Mescidi ve Kabristanı çok güzel restore edilerek yeniden hizmete açıldı. Bu arada yine tarihi bir eser olan Medrese Ali Bey Camii'nin restorasyonu devam ediyor ve inşallah yakında hizmete açılacak. Böylece son zamanlarda eski devlet hastanesi çevresinde üç tarihi eser yeniden hizmete sunulmuş olacak. İlgililerden bu güzel çalışmaların devamını ve şehrimizde harap vaziyette olan diğer tarihi eserlerin de ihya edilmesini bekliyoruz. Bu yapılanlar hem maddi hem de manevi kazanç vesilesidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement