Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi'nin 155'inci kuruluş yıldönümünün etkinliklerle kutlanacağını bildirdi.

10.03.2022 15:01  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi'nin 155'inci kuruluş yıldönümünün etkinliklerle kutlanacağını bildirdi.

Gürkan yaptığı yazılı açıklamada, 13 Mart 1867'de Türkiye'deki ilk belediyelerden birisi olarak kurulan Edirne Belediyesi'nin 155 yaşında olduğunu belirtti.

Belediye kuruluşunun 155'inci yıldönümünün etkinliklerle kutlanacağını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Kutlama etkinlikleri 14 Mart'ta Atatürk Anıtı'na çelen sunulmasıyla başlayacak. Ardından 13.00'te belediye binası nikah salonunda "Türkiye Belediyecilik Tarihi ve Edirne Belediyesi" konulu konferans düzenlenecek. Konferansta Doç. Dr. Aziz Tekdemir, Türkiye'deki Belediyecilik Tarihi, Öğr. Gör. Haluk Kayıcı da Edirne Belediyesi Tarihi hakkında bilgi verecek. Konferansta önceki dönem belediye başkanları Güngör Mazlum ve İbrahim Ay da paylaşımlarda bulunacak. Ardından Edirne Belediyesi'nden emekli olan personele plaket takdim edilecek."

Edirne Belediyesi'nden amatör spor kulüplerine yardım

Edirne Belediyesince 52 amatör spor kulübüne 174 bin lira yardımda bulunuldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda düzenlene programda amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Amatör spor kulüplerine 2014 yılından bu yana destek verdiklerini dile getiren Gürkan, "Ayakkabısından, topuna, filesinden eşofmanına kadar aklınıza ne geliyorsanız her şey astronomik bir şekilde fiyat artışına girdi. Belki verdiğimiz bu destek sizlere az geliyordur, yetersiz geliyordur ama emin olun ki biz de çok zor şartlarda görev yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ülkemizin ekonomik durumu düzelir biz de bu payları daha da arttırırız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement