Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 12 Mayıs Uluslararası Hemşireler Günü'nü kutladı.

11.05.2022 16:43  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 12 Mayıs Uluslararası Hemşireler Günü'nü kutladı.

Helvacıoğlu, mesajında hemşireliğin sağlık hizmetleri içerisindeki rolünün çok önemli olduğunu belirtti.

Sağlık hizmetlerinin temel taşlarından olan hemşirelerin bu onurlu görevi, sevgi, saygı, sabır ve şefkatle yerine getirdiğini aktaran Helvacıoğlu, "Bilgi ve becerilerinin insanların sağlığına adayan hemşirelerimiz sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, gelişiminde ve sürdürülebilirliğinde önemli role sahiptir. Yaşamımızın en kıymetli hazinesi sağlık, sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından biri şüphesiz hemşirelerdir." ifadelerini kullandı.

Hemşirelerin en önemli sağlık kahramanlarından biri olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"Nitekim tarihimiz boyunca insan ve vatan sevgisiyle yaralarımızı saran, acılarımızı dindiren Türk hemşirelerine teşekkürü borç biliriz. Çünkü onlar, Kovid-19 salgınıyla savaşımızda en ön cephede gece gündüz olağanüstü fedakarlıklarla görev yaparak ülkemizi bugünkü refahına eriştirenlerdendir. Ülkemizin her köşesinde 'önce insan' diyerek, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan en başta değerli hemşirelerimizin ardından, dünya üzerinde böylesine önemli mesleği hakkıyla yerine getiren tüm hemşirelerimizin Uluslararası Hemşireler Günü'nü kutlar, saygılarımı sunarım."

EKK'nın sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmaları

Edirne Kent Konseyi'nin (EKK) sahipsiz hayvanlarla ilgili çeşitli çalışmalar yaptığı bildirildi.

EKK Hayvan Hakları Çalışma Grubudan yapılan açıklamada, grup üyelerinin dernek, hayvansever ve belediyenin çalışmalarını incelediği belirtildi.

Sahada yürütülen çalışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sahada yürütülen çalışmada Edirne Ticaret Borsası, cezaevleri, eski çöplük, Söğütlük, Süvari Köprüsü civarlarında besleme yapan hayvanseverlerin de ortak görüşü doğrultusunda bu bölgelerde sokak hayvanları sayısının çok arttığı gözlemlenmiştir. Tüm hayvan severlerin ortak görüşü olan kısırlaştırma hızının arttırılması için kişi, dernek, belediye ve valilik ile birlikte neler yapabileceğimizi tartışmaya açmayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki günlerde ilgili kurumları ziyaret ederek, sürece nasıl katkı sunacağımız çerçevesinde görüş alış verişinde bulunup yol haritamızı belirleyeceğiz. Sokaktaki canlarımıza özveriyle destek olan, besleyen, sağlıklarıyla ilgili adımlar atan kişi ve kurumlara iyi ki varsınız diyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement