Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı İnağ Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı İnağ Açıklaması

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Emin İnağ, "Üyelerimizin gelişimine yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

22.01.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Emin İnağ, "Üyelerimizin gelişimine yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası olarak Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında proje hazırlamaya devam ettiklerini belirtti.

Gıda ithalatı ve ihracatı ile yöresel gıda ürünlerinin tanıtımına yönelik olarak bir proje geliştirdiklerini ifade eden İnağ, şunları kaydetti:

"Bu hedef çerçevesinde birliğimiz bünyesinde oluşturduğumuz Avrupa Birliği Destek Ofisi tarafından gerçekleştirilen projemizde, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası ve Eurointegra Bulgaristan Derneği ortak olarak yer almaktadır. Proje kapsamında, teknik bilgi transferi için, düzenlenecek eğitimler ile bilgilerin ve uygulamaların paylaşılması ve eğitim materyallerinin geliştirilmesi faaliyetleri yapılacaktır. Projenin toplam bütçesi 150.000 Avro dur.

Gıda mevzuatında birçok yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yapılan düzenlemeleri göz önüne alarak gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın bilgilendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla bu projeyi hazırladık ve sunduk. Bu projemizin en önemli ayağını ithalat ve ihracat konusu oluşturmaktadır. Proje kapsamında 6 ay süre ile ithalat ve ihracat konusunda üyelerimize destek olacak bir uzman çalışacaktır."

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı İnağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement