Edirne - Filistinli Konsolos: Yunanistan?ın Bizi Tanıması Gururlandırdı - Son Dakika
Güncel

Edirne - Filistinli Konsolos: Yunanistan?ın Bizi Tanıması Gururlandırdı

Edirne - Filistinli Konsolos: Yunanistan?ın Bizi Tanıması Gururlandırdı

Filistinli konsolos: Yunanistan'ın bizi tanıması gururlandırdı Filistin İstanbul Konsolosu Abdülkerim El Hatip, Yunanistan'ın Filistin'i 'devlet' olarak tanımasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, 'Avrupa'da pek çok devlet Filistin'i devlet olarak tanıyor.

23.12.2015 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistinli konsolos: Yunanistan'ın bizi tanıması gururlandırdı

Filistin İstanbul Konsolosu Abdülkerim El Hatip, Yunanistan'ın Filistin'i 'devlet' olarak tanımasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, 'Avrupa'da pek çok devlet Filistin'i devlet olarak tanıyor. Yunanistan Parlamentosu'nun, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı alması bizi gururlandırıyorö dedi.

Filistin İstanbul Konsolosu Abdülkerim El Hatip, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretçi defterini imzalayan El Hatip, gazetecilerin sorusu üzerine Yunanistan Parlamentosu'nun Filistin'i devlet olarak tanıdığını ifade ederek, 'Avrupa'da pek çok devlet Filistin'i devlet olarak tanıyor. Yunanistan Parlamentosu'nun, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı alması bizi gururlandırıyor. Temennimiz bu tür gelişmelerin devam etmesi. Parlamentoların devleti temsil olarak kabul etmesi güzel ama biz bu kararların devlet politikası haline gelmesini istiyoruz. Filistin davası haklı bir dava. İsrail zulmünde yaşayan halkımız da inşallah özgürlüğüne kavuşacak. Filistin'i şimdiye kadar 138 devlet tanıdıö şeklinde konuştu.

El Hatip, 'İsrail ile Türkiye' ilişkilerini sorması üzerine 'Biz Türkiye'ye saygılıyız. Bildiğim kadarıyla Ömer Çelik de bir açıklama yaptı. Bu bir süreçtir görüşmeler devam ediyor. Anlaşma falan yok. Bizim için Türkiye'de be varsa biz ona saygılıyız, daima destekliyoruzö ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Filistinli Konsolos: Yunanistan?ın Bizi Tanıması Gururlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement