Edirne Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi 29 Ekim'de Açılacak - Son Dakika
Güncel

Edirne Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi 29 Ekim'de Açılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve yardımcısı Kemal Soytürk ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılması planlanan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

18.10.2018 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve yardımcısı Kemal Soytürk ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılması planlanan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, müzede sergilenecek hayvan replikaları hakkında bilgiler veren Gürkan, çocukların bu müzede yaparak ve yaşayarak öğreneceklerini söyledi.

Müzede STEAM- Finlandiya Eğitim modeliyle eğitim verileceğini aktaran Gürkan, şöyle konuştu:

"Aslında STEAM Eğitim Modeli'nin temeli Köy Enstitüleri'ne dayanmaktadır. Bu sistemi yıllardır kullandık. Finlandiya bu modeli bizden alarak biraz daha geliştirdi ve dünyanın en geçerli eğitim modelini ortaya koydu. Bu yüzden bir anlamda STEAM Eğitim Modeli'nin temellerini atan Köy Enstitüleri'nin kurucusu eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in ismini çocuk müzemize verdik. Burası çocuklarımıza doğayı, doğa ile teknolojinin bağlantısını anlatacak. Çocuklarımız helikopterin doğadaki hangi canlıdan esinlenerek üretildiğini keşfederek öğrenecek. Bu müzeyi Cumhuriyetin çocukları olan Edirneli çocuklara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hediye edeceğiz."

Gürkan, ayrıca müzede uygulanacak eğitim müfredatını anlatan kitapçıkları da Cırıt ve Soytürk'e hediye ederek, öğrencilerin müzeye yönlendirilmesini istedi.

Çocukların müzede yaşayarak ve yaparak öğreneceğini anlatan Gürkan, "Geleceğimiz mimarları için dünyanın en iyi eğitim modeliyle eğitim verecek bu müze inanıyorum ki onlara çok şey katacak. Okullarda öğrendikleri bilgileri burada pekiştirme imkanına sahip olacaklar. Çocuk müzesinde, atanamadığı için belediyede farklı görevlerde çalışan öğretmenler görev yapacak. Müzede görev yapacak uzman öğretmenlerimiz tek tek okulları gezerek, müze hakkında öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bilgilendirecek." dedi.

Cırıt ve Soytürk de müzeyi beğendiklerini belirterek, Edirne'ye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi 29 Ekim'de Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.


Advertisement