Edirne Hıdırellez Şenliklerinde Dev Ateş Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Edirne Hıdırellez Şenliklerinde Dev Ateş Yakıldı

Edirne Hıdırellez Şenliklerinde Dev Ateş Yakıldı

Edirne Hıdırellez şenliklerinde dev ateş yakıldıEDİRNE'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez (Kakava) şenlikleri Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'nde yakılan dev şenlik ateşiyle başladı.

05.05.2016 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Hıdırellez şenliklerinde dev ateş yakıldı

EDİRNE'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez (Kakava) şenlikleri Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi'nde yakılan dev şenlik ateşiyle başladı. Şenliğe katılan davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlenirken, dev kakava ateşinin sönmesinin ardından katılanlar üzerinden atlayıp dilek diledi. Roman vatandaşlarının kıvrak dans figürleri izleyenleri büyüledi.

Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanında yapılan Kakava Şenlikleri renkli görüntülerle başladı. Şenlikleri izlemek için yerli ve yabancı binlerce kişi gündüz saatlerinden itibaren kente geldi. Ardından otobüslerle şenlik açılışının yapılacağı Sarayiçi'ne gelen konuklar Roman dans gruplarının davul zurna eşliğinde göbek atarak gönüllerince eğlendi. Edirne Vali vekili Beyazıt Tanç, Edirne Belediye Başkanvekilli CHP'li Erkan Makas ve beraberindeki şehrin önde gelenleri hep birlikte ağaç dallarından oluşan odun parçalarını tutuşturup dev Kakava ateşini yaktı. Odunlar yağmurlu hava nedeniyle geç tutuşurken, kısa sürede alevler 10 metreyi buldu. Kakava ateşi çevreye yüksek derece ısı verince, çevredekiler uzaklaştı.

Hıdrellez ve Kakava şenliklerine katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından, binlerce kişi turlarla ve özel araçları ile Edirne'ye akın etti. Şenliğe katılanlar davul, zurna eşliğinde göbek atıp eğlenirken, özellikle Roman vatandaşlarının kıvrak dans figürleri izleyenleri büyüledi. Ateşin kor halini almasının ardından üzerinden atlayanlar gönüllerince eğlenip hıdrellezi kutladı. Birbirinden güzel Roman kızları ise fotoğrafçılara Kakava ateşi başında pozlar verdi.

Şenliğe katılanlar bol bol Kakava ateşi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Hıdırellez Şenliklerinde Dev Ateş Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement