Edirne İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Edirne İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu başkanlığında yapıldı.

03.10.2017 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu başkanlığında yapıldı.

Deveci Han Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, kurum ve kuruluşların 2017 yılı yatırım programları ele alındı.

Vali Yardımcısı Karslıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kentte yapılan yatırım ve hizmetler ile yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Kuruluşların bu yılki yatırım programında küçük, orta ve büyük ölçekli 657 projenin bulunduğunu belirten Karslıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projelerin toplam bedeli 4,7 milyar lirayı bulmaktadır. Bu projeler için önceki yıllarda 1 milyar 277 milyon lira harcanmış, 2017 yılında da 657 milyon lira ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Üçüncü yatırım dönemi içinde yapılan çalışmalar dahilinde 361 milyon lira harcama yapılarak yüzde 55 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde 2017 yılının üçüncü döneminde yapılan yatırım harcamalarının 325 milyon lirasını merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 59 dur.

Yerel yönetim kuruluşlarımızın ise 36 milyon lira tutarında yatırım harcaması yaparak yüzde 35'lik bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır. Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu 2017 yılı üçüncü döneminde kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan 623 projenin 236 tanesi bitirilmiş, 276'sı devam etmekte olup 111'ine ise henüz başlanamamıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement