Edirne İlkokul Gezisindeki "Dansözlü- Zenneli" Geceye Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Edirne İlkokul Gezisindeki "Dansözlü- Zenneli" Geceye Soruşturma

Edirne'de ilkokul öğrencileri, 23 Nisan'da yapılan Kapadokya gezisinde dansöz ve zennenin olduğu alkollü mekana götürüldü. Velilerin şikayeti üzerine valilik soruşturma başlattı.

26.04.2018 13:20  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan'da Edirne'den, Kapadokya gezisine götürülen Yüksel Yeşil İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı Türk Gecesi'nde ortaya çıkan manzara, velileri rahatsız etti. Edirne Valiliği, veli şikayetlerinin ardından, çekilen görüntüleri de izleyerek, içkili mekana götürülen öğrencilere, dansöz ve zenne izlettirilmesiyle ilgili, okul müdürü ve 4 öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

23 NİSAN'DA ÖĞRENCİLER İÇİN KAPADOKYA GEZİSİ DÜZENLENDİ

Edirne Yüksel Yeşil İlkokulu yönetimi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı etkinlikleri kapsamında, 4'üncü sınıf öğrenci ve velilerini kapsayan, Ankara'da Anıtkabir'in, Kapadokya'da da tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesi için gezi düzenledi.

Geziye okul müdürü Fatma Kılıç, öğretmenler ile yaklaşık 70 öğrenci ile velileri katıldı. Edirne'den otobüslerle yola çıkılıp, ilk gün Ankara'da Anıtkabir ve 1'inci Meclis'i ziyaret eden öğrenciler ve veliler daha sonra Nevşehir'e geçerek burada tarihi ve turistik alanları gezdi.

Edirne İlkokul Gezisindeki

ALKOLLÜ ORTAMDA ÇOCUKLARA ZENNE VE DANSÖZ İZLETİLDİ

Nevşehir merkezde bir otelde konaklayan geziye katılanlar, programda Üçhisar beldesinde bir eğlence mekanında düzenlenen 'Türk Gecesi' etkinliğine katıldı. Gecede öğrenciler, veliler, öğretmenlerin yanı sıra dışarıdan gelenler de bulunurken, önce folklor gösterileri sunuldu. Ardından sahneye önce 'zenne', ardından da dansöz çıktı.

Gecede ayrıca, ateşli danslar gösterisi ile halk oyunları ekipleri de sahne aldı. Velilerden bazıları dansöz ve zennenin ilkokul öğrencileri önünde gösteri yapmasına tepki gösterip, geceden çocuklarıyla ayrılmak istedi. Ancak, konakladıkları otelin uzak olması ve araç bulamadıkları için ayrılamadılar. Yaklaşık 3 saat süren gecede Türk bayrağı açılıp, 10'uncu Yıl Marşı da söylendi.

VALİLİK, 4 ÖĞRETMEN VE MÜDÜR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Edirne Valiliği, geziye katılan öğrencilerin içkili mekana götürülüp, dansöz ve zenne izlettirilmesine bazı velilerin tepki göstermesi üzerine harekete geçti. Geceye ait görüntüleri inceleyen valilik, okul müdürü ile geziye katılan 4 öğretmen hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Edirne İlkokul Gezisindeki

"NAHOŞ GÖRÜNTÜLER"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyu, Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 23-24 Nisan'da Konya Ankara, İstanbul, Nevşehir illerine düzenledikleri bir etkinlikte, öğrencilerin de bulunduğu bir ortamda nahoş görüntüler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırılmış olup, görüntülerin incelenmesi sonrasında geziye katılan okul müdürü ve öğretmenler hakkında inceleme ve soruşturma işlemleri valilik tarafından başlatılmıştır denildi.

EĞİTİM BİR-SEN: KABUL EDİLECEK BİR OLAY DEĞİL

Eğitim Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, ilkokul öğrencilerinin böyle bir ortama sokulmalarını doğru bulmadıklarını belirterek, Bu gibi olaylar milli ve manevi yönden kesinlikle uygun değil. Yaşı ne olursa olsun, bu konudaki öğrencilerimiz ilkokul öğrencisi, lise öğrencisi bile olsa hoş şeyler değil. Seyretmiş olduğum görüntülerde öncesinde folklor gösterileri var.

Ancak devamında yabancıların bulunduğu yerde, dansözün çıkıp öğrencilere nasıl göbek atıldığını, küçücük çocuklara yapılmış olması kesinlikle kabul edilecek bir olay değil. Bu gibi gezilerde bunlara dikkat edilmesi, gidilen format farklı söylenebilir, böyle bir durum ortaya çıktığında kesinlikle öğrencilerin oradan alınması gerekirdi diye düşünüyorum dedi.Bu arada okul idarecileri, gittikleri mekanın içkili olduğunu bilmediklerini söylemekle yetindi.

Edirne İlkokul Gezisindeki "Dansözlü- Zenneli" Geceye Soruşturma
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne İlkokul Gezisindeki 'Dansözlü- Zenneli' Geceye Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • fred: bi defol git yaa trakya ve egeymiş 6 0 Yanıtla
  • Baki: Cubbeli ahmete goturselerdi daha iyi olurdu, yada huseyin uzmezin mezarina. 1 4 Yanıtla
  • mirkat: Bu gayr-i ahlaki geziye sebep olanlar derhal görevlerinden azledilmeli..terbiyesizler 4 1 Yanıtla
  • Biz de cocuktuk: Bizi boyle ortama goturmediler 4 1 Yanıtla
  • tuna : 23 nisan çocuk bayramı sarhoş bayramı değil yazıklar olsun size 4 0 Yanıtla
  • A: Edirne lilerdende bu beklenir 1 2 Yanıtla
  • ahmet aygün: dolar yukselirse bu ölkenin hali bu olur.... 0 3 Yanıtla
  • Pag: Veliler olmasa tamam sakincali derim ama cocuklarin velileri yanindayken kimseye laf dusmez. Ogretmenlerin sucu ney 0 0 Yanıtla
  • h: bizim böyle kral hocamız olmadı ya 0 0 Yanıtla
  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.


Advertisement