Edirne Kapıkule'de 'Kuyruk Çilesi' Yaşayan Gurbetçiler İçin Özel Alan Oluşturuluyor - Son Dakika
Güncel

Edirne Kapıkule'de 'Kuyruk Çilesi' Yaşayan Gurbetçiler İçin Özel Alan Oluşturuluyor

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen gurbetçilerin özellikle Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki kuyrukta beklerken yaşanan sıkıntıları önlemek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda özel bir alan için çalışma yaptıklarını söyledi.

20.04.2019 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen gurbetçilerin özellikle Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki kuyrukta beklerken yaşanan sıkıntıları önlemek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda özel bir alan için çalışma yaptıklarını söyledi.Canalp, Bu çalışmalar bittikten sonra bu alan çok fonksiyonlu olarak kullanılacak. Gelecek gurbetçilerimizin de dönüşlerinde çile çekmesinler diye, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında o sıcak dönemde zor günlerde arabada dur - kalk yapmak yerine mümkün mertebe bu alanı da ikinci bir fonksiyon olarak kullanabilmelerini arzu ediyoruz dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaz tatillerini geçirmek üzere anavatana gelen ve Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kalan Avrupalı Türkler için Kapıkule'nin yanında özel bir alanı hizmete açacaklarını söyledi. Canalp, oluşturulacak alanda Edirneli kadınların ürettikleri yerel ürünleri satabileceğini hem de gurbetçi vatandaşların kuyrukta beklemek yerine burada dinlenebileceğini kaydetti. Canalp, Edirne'de Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli Sınır Kapısı gibi turistik bölgelerde yerel ekonomiyi güçlü ve dinamik şekilde kullanmaya ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Bu güzergahtan akan transit trafik aynı zamanda hareketli olmalı. Hareketin olduğu yer berekettir. Edirne'nin bir bereketi olmalıdır. Edirne, bu transit trafikten mümkün olduğu kadar yararlanabilmelidir. Aynı şekilde Keşan bölgesinde yaz döneminde gelmiş olan bu trafik de aynı zamanda civardaki köylerimiz için bir bereket haline dönüşebilmelidir. Bunu da Edirne'nin çalışkan kadınları yapacak. Köylerimizde görmüş olduğunu o çalışkan kadınlar temel olarak onların ekseninde yürüteceğimiz bir faaliyet olacak dedi.

Söz konusu trafik hareketliliğini ekonomiye dönüştürmek adına Kapıkule Sınır Kapısı yanında bulunan bir alanda çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Canalp, Şu anda Kapıkule'deki o alanı çok amaçlı olarak kullanmayı arzu ediyoruz. Orada aynen Kırsalın Doğal Pazarı gibi, Pazar günleri müteşebbis kadınlarımızın yapmış olduğu gibi kendi üretmiş oldukları ürünlerin pazarlamasını yaptıklarının bir benzeri mahiyetinde o alanda da benzer aktiviteler yapmalarını istiyoruz, arzu ediyoruz. Hali hazırda İl Özel İdaresi'nin ekibi düzenleme çalışması yapıyor orada ve altyapısını hazırlıyoruz. Orada belli bir dere girişi var, o dereyi düzgün hale getirmemiz lazım. Bunu bitirdikten sonra üst yapıyla ilgili belli çalışmalar yapmamız lazım dedi.

Vali Canalp, söz konusu alanın çok fonksiyonlu olarak kullanılacağını belirterek, yaz aylarındaki gurbetçilerin kuyruk çilesini de bu şekilde çözmeyi hedeflediklerini kaydetti. Canalp, Bu çalışmalar bittikten sonra bu alan çok fonksiyonlu olarak kullanılacak. Bir tarafından yerel ürünleri pazarlayabileceğimiz bir alan haline gelecek. Gerektiğinde şehirlerdeki kadınlarımızın da ürettikleri ürünleri pazarlayabilecekleri bir alan haline gelecek. Gün gelecek gurbetçilerimizin de dönüşlerinde çile çekmesinler diye, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında o sıcak dönemde zor günlerde arabada dur - kalk yapmak yerine mümkün mertebe bu alanı da ikinci bir fonksiyon olarak kullanabilmelerini arzu ediyoruz. Aşağı yukarı 18 günlük bir dönem bu. Bu süre içerisinde gurbetçilerimizin de gerektiğinde araçlarını oraya park edebileceği ve çile çekmeden uygun koşullar altında bekleme yapabileceği bir alan halinde dizayn etmeye çalışıyoruz şu anda dedi.

Canalp, alanın önümüzdeki gurbetçi dönemine yetişeceğini belirtirken, diğer gümrük kapılarında da belli güzergahlar üzerinde aynı çalışmayı düşündüklerini söyledi.

Edirne Kapıkule\'de \'Kuyruk Çilesi\' Yaşayan Gurbetçiler İçin Özel Alan Oluşturuluyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Kapıkule'de 'Kuyruk Çilesi' Yaşayan Gurbetçiler İçin Özel Alan Oluşturuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement