Edirne Kırkpınar?da İkinci Gün Heyecanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Edirne Kırkpınar?da İkinci Gün Heyecanı Başladı

Edirne Kırkpınar?da İkinci Gün Heyecanı Başladı

Kırkpınar'da ikinci gün heyecanı başladı (2) İLK KURALADAN ERKEN FİNAL ÇIKTI 654'ncü Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanlık heyecanı erken finalle başladı.

25.07.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkpınar'da ikinci gün heyecanı başladı (2)

İLK KURALADAN ERKEN FİNAL ÇIKTI

654'ncü Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanlık heyecanı erken finalle başladı. 54 başpehlivan ilk kuralarını çekerek rakiplerini belirlerken, geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı, 10 numara kura çeken favori pehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil ile eşleşti. İki pehlivanda kuradan memnun olmazken, ikilinin eşleşmesi erken final olarak değerlendirildi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri finalinde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan olan Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil eşleşmesini erken final olduğunu ve zor geçeceğini kaydederek, "2011 yılında yenmiştim. Tekrar birbirimize düştük. Nasip bakalım kura çektik. Buradaki seyirci adını güzel iyi olan kazansın diyorum. Nasipte varsa olur. Bu yıl çok iddialı geldik her şeyimizi buraya koyacağız. İnşallah Cenabı Allah'ta alınımıza ne yazdıysa o olacak. Sonuç olarak birinci olmak kemer almak kolay değil. Rakipler herkes birbirine denk geçen yıl 6 tur güreş yaptık. İnşallah bugünde burada önümüzdeki maçları kazanıp çeyrek finale kalmak istiyoruz. Tabiki bütün rakiplerimiz birbirine denk ama Allah alnımıza ne yazdıysa o olacak. Her şeyin hayırlısı" dedi.

"İNŞALLAH KAZANAN BEN OLURUM"

Kırkpınar güreşlerinin 2009-2010 yılları Başpehlivanı olan Mehmet Yeşil Yeşil de zor bir kura olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Biz herhalde erken bir eşleşme yaptık. 2014 yılının başpehlivanı Fatih Atlı ile eşleştik. 2011 yılında ikinci turda eşleşmiştik. Bende iki tane kemer vardı beni yendi. Kemerimiz yandı burada geçmişte. Bununla alakalı herhangi bir düşüncem yok. Sadece 2015 yılında altın kemer yolculuğunda ilk turumu yapıyorum. Güreşimi yapacağım altın kemer için mücadeleme devam edeceğim. İkinci tura geçmem gerekiyor. Altın kemere uzanmam için. İnşallah kazanan taraf ben olurum iyi hazırlandık. Nasip olursa alırız. İnşallah güzel güreşler seyrettireceğimize inanıyorum"

İLK KURALARDAN BAZILARI

Kırkpınar güreşlerinin diğer favori başpehlivanlarının eşleşmeleri ise şöyle: Osman Aynur ile Ünal Kahraman, İsmail Balaban ile Onur Balcı, İbrahim Çoraman ile Arif Akın, Recep Kara ile Faruk Akkoyun, Fatih Atlı ile Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz ile Ali Güngör Ekin eşleşti. Kura çekiminin ardından cazgırların seyirlere tanıttığı başpehlivanlar kol bağlayıp, peşrev çektikten sonra güreşe başladı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: EDİRNE (DHA)

==========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Kırkpınar?da İkinci Gün Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement