Edirne Razgradlı Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Edirne Razgradlı Öğrencileri Ağırladı

Edirne ile Bulgaristan'ın Razgrad şehri arasında eğitim, kültür, turizm ve ekonomik işbirliği protokolü imzalanmasının ardından Razgrad kentinde öğrenim gören bir grup öğrenci iki günlük ziyaret için Edirne'ye geldi.

13.03.2018 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne ile Bulgaristan'ın Razgrad şehri arasında eğitim, kültür, turizm ve ekonomik işbirliği protokolü imzalanmasının ardından Razgrad kentinde öğrenim gören bir grup öğrenci iki günlük ziyaret için Edirne'ye geldi.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Edirne Valisi Günay Özdemir, Razgrad Valisi Günay Hüsmen, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vassil Vilçev ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, Razgrad'dan gelen öğrencilerle öğle yemeğinde buluştu.

Edirne'de olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Razgrad Valisi Hüsmen, "Edirne ile imzaladığımız işbirliği protokolünün ardından öğrencilerimizle buradayız. Dostluk ve ilişkilerimizi daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Ben Sayın Valiye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir de daha önce Razgrad ve Edirne arasında eğitim, kültür, turizm ve ekonomik işbirliği protokolü imzaladıklarını anımsattı.

"Umarım sizlere iyi bir ev sahipliği yapmışızdır çünkü biz Razgrad'a gittiğimizde çok iyi ağırlanmıştık" diyen Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"Orada bizi etkileyen olaylardan birisi köydeki kadınlardan oluşan tiyatro grubunun gösterisiydi. Edirne'de onları görmek istiyoruz çünkü hem bize tiyatro gösterisi yaptılar hem de yöresel yemeklerden oluşan bir ziyafet verdiler, buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yöresel yemeklerimiz aynı ama lezzetleri farklıydı. Bu da gösteriyor ki tarih boyunca Balkanlar olarak aynı kültür ve değerleri birlikte yaşamışız ve bundan sonra da birlikte yaşayacak iki komşuyuz. Razgrad ile yaptığımız işbirliği protokolünü daha da geliştirmek arzusundayız."

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vassil Valchev de iki il arasında imzalanan işbirliği kapsamında 50 öğrencinin Edirne'ye geldiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Razgradlı Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement