Edirne Şehit Polisin Katil Zanlısına, Olay Yerinde Keşif Yaptırıldı - Son Dakika
Güncel

Edirne Şehit Polisin Katil Zanlısına, Olay Yerinde Keşif Yaptırıldı

Şehit polisin katil zanlısına, olay yerinde keşif yaptırıldıEDİRNE'de Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ'ı kalbinden vurarak şehit ettiği iddiasıyla yargılanan Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov'a (41), olay yerinde mahkemeye heyeti...

06.04.2018 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit polisin katil zanlısına, olay yerinde keşif yaptırıldı

EDİRNE'de Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ'ı kalbinden vurarak şehit ettiği iddiasıyla yargılanan Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov'a (41), olay yerinde mahkemeye heyeti tarafından keşif yaptırıldı. Jandarma ekiplerinin çevresinde adeta etten duvar ördüğü Shukorov, polis memurunun şehit edildiği sokağa geldiğinde, İki şahıs önüme çıktı, elinde silah olan bana küfür ederek ateş etti, bende geri dönerek kaçtım diyerek cinayet iddiasını kabul etmedi.

Edirne'de 2014 yılında meydana gelen olayda, Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ'ı kalbinden vurarak şehit oldu. Katil zanlısı olarak yakalanarak tutuklanan ve hakkında ömür boyu hapis istemiyle Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılan Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov'a olay yerinde mahkemeye heyeti tarafından keşif yaptırıldı. Sabuni Mahallesi'ndeki keşfe Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov, Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nden ring aracıyla getirildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, Mahir Shukorov, 10 kadar jandarma görevlisiyle korundu ve bir kolu jandarma görevlisine kelepçelendi.

Edirne 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Çelik ile heyet üyeleri çatışmanın yaşandığı sokakları gezdi. Ardından ise katil zanlısı Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov'a olay günü sorarak yaşananları anlatmasını istedi. İki grup arasında çıkan çatışmayı anlatan Shukorov, sokaktaki silahlı çatışmanın ardından koşarak ara sokağa kaçtığını söyledi. Şehit polis memuru Hüseyin İmrağ'un vurulduğu sokağa gelen Shukorov şunları söyledi Çatışma olunca kaçtım. 25-30 metre ilerde 2 şahıs çıktı önüme. Birinin elinde silah vardı. Elinde silah olmayan beni göstererek geri çekildi. Diğer elindeki silahı bize çevirerek küfür etti ve ardından ateş etti. Arabam olmadığı için geri koşmaya başladım. Bu iki kişinin de peşimden geldiğini zannettim. Sonra baktım buradaki camiye girerken arkama baktım kimse gelmiyordu. Kapıda biriyle çarpıştım, düştüm. Sonra oradan bir taksiye binerek uzaklaştım.

Olay yeri anlatımlarının ardından katil zanlısı Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov'un yazılı ifadesi alınarak keşif tamamlanırken, zanlı cinayet iddalarını kabul etmedi. Mahkemenin keşfine heyetin yanı sıra avukatlar Gökhan Karakoç ve Rıfat Çulha da katıldı.

ŞEHİT POLİSİN KATİL ZANLISINA ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Dönemin Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açtığı davanın iddianamesinde Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov için polis memuru Hüseyin İmrağ'ı 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isterken, Şaban Erdoğan'ı silahla yaralama suçundan da ayrıca 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı Özülkü, şüphelilerden Şaban Erdoğan, Dursun Gündüz, Azeri uyruklu Namiq Umudov, Azeri uyruklu Quara Aliyev, Rus uyruklu Dzheyhun Askerov, hakkında ruhsatsız tabanca taşımak suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin liraya kadar ağır para cezası istemişti. Şüphelilerden Tufan Alpay hakkında ise, diğer sanıkların silahlarını saklamaya çalıştığı sırada yakalanması nedeniyle 'delil saklama' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile ruhsatsız tabanca taşımaktan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin liraya kadar ağır para cezası talep edildi.

DOĞAN ÇOCUĞUNA ŞEHİT EŞİNİN ADINI VERDİ

Şehit Hüseyin İmrağ öldüğünde eşi Hüsne İmrağ 4 aylık hamileydi. Şehit polis Hüseyin İmrağ'ın olaydan 5 ay sonra doğan erkek çocuğuna babasının adı verildi.

OLAY NEYDİ

Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 3 yıllık polis memuru Hüseyin İmrağ (33), 9 Haziran 2014 günü, Azeri ve Rus mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale etmek istediği sırada kalbinden vurularak şehit oldu. Olayın ardından cinayetle ilgili polis ekipleri 15 şüpheliyi gözaltına alırken, adliyeye sevk edilen tüm şüpheliler sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şehit polis memurunu öldürdüğü öne sürülen Azerbaycan uyruklu Mahir Shukorov ise 18 Haziran 2014 günü İstanbul'daki saklandığı evde pizzacı kılığına giren polis ekiplerince yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edirne Şehit Polisin Katil Zanlısına, Olay Yerinde Keşif Yaptırıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Şehit Polisin Katil Zanlısına, Olay Yerinde Keşif Yaptırıldı - Son Dakika


Advertisement