Edirne Trakya Gümrüklerinde 5 Günde 2876 Kişi Oy Kullandı - Son Dakika
Güncel

Edirne Trakya Gümrüklerinde 5 Günde 2876 Kişi Oy Kullandı

Edirne'de Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarına 24 Haziran milletvekili ile cumhurbaşkanlığı seçimleri için konulan 6 sandıkta 5 günde 2876 seçmen oy kullandı.

12.06.2018 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarına 24 Haziran milletvekili ile cumhurbaşkanlığı seçimleri için konulan 6 sandıkta 5 günde 2876 seçmen oy kullandı.24 Haziran'da yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurt dışında yaşayan ve seçmen kayıt listelerinde yer alan seçmenlerin oy kullanması için 7 Haziran günü sınır kapılarına sandıklar kuruldu. Edirne İl Seçim Kurulu tarafından Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule'ye 3, Hamzabeyli sınır kapısına 1 ve Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'na 2 olmak üzere 6 sandıkta oy kullanma işlemi 7 Haziran'dan itibaren oy kullanmaya başladı. Edirne İl Seçim Kurulu Başkanlığı verilerine göre 5 günde Kapıkule Sınır Kapısı'nda giriş kısmında 1983, çıkış kısmındaki sandıkta 295, gar gümrüğündeki sandıkta ise 59 seçmen oy kullandı. Hamzabeyli de 86 seçmen, İpsala'da ise 453 seçmen oy kullandı. Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelen Derviş Yeşildal, oyunu kullandığı için mutlu olduğunu ifade ederek, Almanya'da yaşıyorum oy kullandığım için ve böyle bir şans verildiği için çok mutluyum. Sınır kapısına geldiğimde oy kullanma başlamış, buna sevindim. Yoksa Almanya'da konsolosluk da kullanacaktım böyle iyi oldu dedi.

Almanya'dan ailesiyle birlikte Ramazan Bayramı için Türkiye'ye gelen Vasfi Ay'da Kapıkule Sınır Kapısı'nda oyunu kullandı. Ay, herkesin oyunu kullanması gerektiğini ifade ederek, Vatanımızın güzelliği ve huzuru için oy kullandım. Ramazan Bayram tatili için gelmeseydim, konsoloslukta kullanacaktım şeklinde konuştu.

Edirne Trakya Gümrüklerinde 5 Günde 2876 Kişi Oy Kullandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Trakya Gümrüklerinde 5 Günde 2876 Kişi Oy Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement