Edirne Valisi Şahin Bulgaristan'da - Son Dakika
Yerel

Edirne Valisi Şahin Bulgaristan'da

Edirne Valisi Şahin Bulgaristan\'da

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, iki günlük ziyaret kapsamında Bulgaristan’a gitti.

03.07.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, iki günlük ziyaret kapsamında Bulgaristan'a gitti. Bulgaristan'ın Filibe, Plevne ve Sofya şehirlerinde gezi ve incelemelerde bulunacak olan Vali Şahin, burada düzenlenecek olan iki ayrı iftar programına katılacak.

İlk olarak Bulgaristan'ın önemli şehirlerinden olan Filibe şehrini ziyaret eden ve beraberindeki heyetle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş tarafından karşılanan Vali Şahin, daha sonra şehrin tarihi noktalarını dolaşarak Başkonsolos Aktaş'tan bilgi aldı. Eski Filibe olarak bilinen tarihi alanı gezen Vali Şahin ve beraberindekiler daha sonra Filibe kent merkezinde bulunan Muradiye Cuma Camii olarak bilinen Hüdavendigar Camii'ni ziyaret ederek namaz kıldı.

Filibe Bölge Müftülüğünü ziyaret eden Vali Şahin ve beraberindekiler Bölge Müftüsü Ersin Ahmet, Filibe Cami Encümenliği Başkanı Ahmet Pehlivan ve Muradiye Camii İmamı Neşat Taşkan tarafından karşılandı. Cami hakkında Filibe Müftüsünden bilgi alan Vali Şahin, caminin bulunduğu merkezin çok önemli olduğunu ve kente gelen çok sayıda yabancı turistin ilgisini çeken bir konumda bulunduğunu söyleyerek Filibe Müftüsüne görevinde başarılar diledi. Heyet daha sonra iftar programının yapılacağı Plevne şehrine hareket etti.

Plevne'de ise Vali Şahin ve beraberindekileri Bulgaristan'ın Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Plevne Milletvekili Mithat Metin ve beraberindeki ilgililer karşıladı. İlk olarak kent merkezinde bulunan Çifte Kahveler Camiin'e gelen heyet, burada bir süre sohbet edip cami hakkında bilgi aldıktan sonra özel bir restoranda hazırlanan iftar sofrasına geçti ve iftarını yaptı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, iftar sonrası gelen cemaate konuşma yaparak Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ve böylesi önemli bir günde Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarla iftar yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Vali Şahin'in iki günlük Bulgaristan ziyaretine Meriç İlçe Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Valilik Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş eşlik ediyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Valisi Şahin Bulgaristan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement