Edirne'ye girişlerde kısıtlama kapsamında önlemler artırıldı - Son Dakika
Güncel

Edirne'ye girişlerde kısıtlama kapsamında önlemler artırıldı

Edirne\'ye girişlerde kısıtlama kapsamında önlemler artırıldı

EDİRNE Valiliği'nin, HDP'nin yürüyüş kararının ardından önlem amaçlı aldığı kente giriş kısıtlaması kapsamında polis ve jandarma ekipleri, kontrol noktaları oluşturdu.

15.06.2020 14:17  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE Valiliği'nin, HDP'nin yürüyüş kararının ardından önlem amaçlı aldığı kente giriş kısıtlaması kapsamında polis ve jandarma ekipleri, kontrol noktaları oluşturdu. Kontrol noktalarında, Edirne gişelerinden giren araçlar durdurularak kimlik kontrolü yapıldı.

? Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, HDP'nin Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya bugün başlatacağını açıkladığı yürüyüş öncesi, koronavirüs salgınının devam ettiği belirtilerek, TBMM'de CHP İstanbul eski Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır eski Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari eski Milletvekili Leyla Güven'in hüküm giydiklerine dair kesinleşen mahkeme kararlarına istinaden milletvekillerinin düşürüldüğü, bu nedenle kentte protesto amaçlı toplanma çağrıları yapıldığı kaydedildi. Valilik, il genelinde 14-17 Haziran tarihleri arasında toplantı, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, imza kampanyası, konser, gibi etkinlikleri yasakladı ve Edirne'ye girişlere kısıtlama getirdi.

EDİRNE GİRİŞİNDE ÖNLEMLER ARTIRILDIHDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi önünden bugün başlatılacağını duyurduğu yürüyüş nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemi alındı. Valiliğin aldığı kısıtlama kararı kapsamında kent girişinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktaları oluşturdu. Bu noktalarda, Edirne gişelerinden giren araçlar durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. Ekipler, araçların bagajlarını da kontrol ederken koronavirüs önlemleri kapsamında da uyarılarda bulundu.

Kent içinde de önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Polis ekipleri, Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne giden tüm yollarda kontrol noktaları oluşturdu. Ekipler, araçları buralardan kontrollü olarak geçirdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'ye girişlerde kısıtlama kapsamında önlemler artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement