Son dakika! EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ VE ULUS'TA TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK DİREKLERİNE TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ - Son Dakika
Güncel

Son dakika! EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ VE ULUS'TA TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK DİREKLERİNE TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Son dakika haberi... EDİRNEKAPI Şehitliği ve TRT Ulus Yerleşkesi'ne dikilen Türkiye'nin en uzun bayrak direklerine 1453 metrekarelik Türk bayrakları İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

12.11.2021 13:40  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNEKAPI Şehitliği ve TRT Ulus Yerleşkesi'ne dikilen Türkiye'nin en uzun bayrak direklerine 1453 metrekarelik Türk bayrakları İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Edirnekapı Şehitliği ve TRT Ulus Yerleşkesi'ndeki 115 metrelik rekor yüksekliğe sahip olan bayraklarımızın açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Bayraklarımızın her biri tam 1453 metrekaredir. Bizim İstanbul sevdamız peygamber muştusu ile başladı.1453 fethi ile kök saldı. Milli mücadele ile dalları geleceğe, bugünlere kadar uzandı" dedi.

Edirnekapı Şehitliği'ndeki açılış programına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı. Bakan Karaismailoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı program öncesinde Eyüpsultan Dede Korkut Ortaokul öğrencileri karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra Edirnekapı Şehitliği'ne dikilen Türkiye'nin en uzun bayrak direğine 1453 metrekarelik Türk bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. TRT Ulus Yerleşkesi'ne de aynı ölçülerde dikilen direğe, yine aynı ölçüde bayrak çekildi.

"ŞEHRİMİZİN SİLUETİNE BÜYÜK DEĞER KATACAK"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "En büyük bayrağımız, 23 Nisan'dan bugüne İstanbulumuzun en nadide köşelerinden Çamlıca Tepesi'nde görkemle dalgalanıyor. Bugün Türkiye'nin en uzun bayrak direğine şanlı bayrağımızı dualarla çekiyoruz. Bayrağımızın ölçüsü de 1453 metrekare. Buradaki bayrağımızın kardeşi, Ulus'ta Boğaz'a nazır bir şekilde TRT kurumumuzun bahçesinde, İstanbul'un rüzgarı ile dalgalanmaya devam edecek. Gelecek nesillere bırakacak, en büyük emanetimiz olan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi, Mavi Vatan Akdeniz'de, sınır ötesi Türk Garnizonlarında huzur ve güven timsali olarak, emsalsiz bir onur ve gururla dalgalanıyor. Önce Çamlıca Tepesi'nde bugün de Ulus ve Edirnekapı'da yükselen bayraklarımız. Şehrimizin siluetine büyük değer katacak" dedi.

"BİZİM İSTANBUL SEVDAMIZ 1453'TE KÖK SALDI"

Bakan Karaismailoğlu "Vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm gazi ve şehitlerimizi hayırla yad ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. yıl dönümünde ülkemizin en büyük bayrak direğini Çamlıca Tepesi'ne dikmiştik. 111 metre yüksekliğindeki 1000 metrekarelik bayrağımızı göndere çekmiştik. Bugün de Edirnekapı Şehitliği ve TRT Ulus Yerleşkesi'ndeki 115 metrelik rekor yüksekliğe sahip olan bayraklarımızın açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Bayraklarımızın her biri tam 1453 metrekaredir. Bizim İstanbul sevdamız peygamber muştusu ile başladı.1453 fethi ile kök saldı. Milli mücadele ile dalları geleceğe, bugünlere kadar uzandı" diye konuştu.

"BAYRAĞIMIZI 18 MART 2022'DE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE DALGALANDIRACAĞIZ"

Bakan Karaismailoğlu "Milli mücadele yıllarında iç ve dış mihraklarla nasıl mücadele edildiğini bilen bir neslin torunlarıyız. Düne kadar ülkemizin güvenliği için kullanılan savunma unsurları için dahi dışarıya bağımlıydık. Ancak, AK Parti iktidarı ile bu tablo tamamen değişti. Yerli ve milli üretim kabiliyetini her alanda kullanan, kimseden izin almayan, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için dev yatırımlarını hayata geçiren bir Türkiye var. Milli elektrikli tren setini üreten, Cumhuriyet tarihinin ilk yerli ve milli uydu projesi olan TÜRKSAT 6A'yı 2023'te uzaya fırlatmak için harıl harıl çalışan ve şanlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandıran, yeni Türkiye var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, tamamlayıp hizmete açtığımız yatırımlarla bayraklarımızı Marmaray'da, Avrasya Tüneli'nde, İstanbul Havalimanı'nda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde de gururla dalgalandırıyoruz. Mavi Vatan'da, ihracat rekorları kıran limanlarımızda, asırların projesi Filyos'da, Karadeniz ve Akdeniz'deki doğal kaynak arama gemilerimizde de bayrağımız, dostlarımıza güven vermeye, düşmanlarımıza ise korku salmaya devam ediyor. Ay yıldızımızı, dünyanın 128 farklı ülkesindeki 335 noktaya gururla taşıyoruz. Uydularımızla uzaya gönderiyoruz. Şanlı bayrağımızı bakın daha nerelerde dalgalandıracağız. 18 Mart 2022'de hizmete açarak, tarihe vefa borcumuzu ödeyeceğimiz Çanakkale Köprüsü'nde. Yerli ve Milli Haberleşme Uydumuz TÜRKSAT 6A ile uzay vatanımızda. Yerli ve Milli Teknoloji ile geçeceğimiz 5G ile, siber vatanımızda ve tabii Kanal İstanbul'da ve bunun gibi pek çok projede dalgalandıracağız" dedi.

Son dakika! EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ VE ULUS\'TA TÜRKİYE\'NİN EN YÜKSEK DİREKLERİNE TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika! EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ VE ULUS'TA TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK DİREKLERİNE TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ - Son Dakika

  • Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü
    09:41 Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının klimadan çıktığı ve maddi hasara neden olduğu belirlendi. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırmaya devam ediyor.

  • Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor
    09:40 Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor

    Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik Köyü başta olmak üzere civar köylerde aç kalan kurtların köylere inip hayvanları telef etmesi üzerine köylüler silahlanarak kurt nöbeti tutmaya başladı. Kurtların köye girişi güvenlik kamerasına yansıdı. Sürülerine saldıran kurtlara engel olmak için av tüfeğiyle nöbet tutan köylüler, yetkililerden yardım talep ediyor.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu
    09:40 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda stantlar açılırken Adanalılar kendini karnaval alanına attı. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafa da can suyu olması bekleniyor. Vatandaşlar stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi. Kebapçı ve dönerci esnafları yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Karnaval dolu dolu geçiyor ve herkesi bekliyoruz.

  • İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı
    09:39 İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı

    MİT'in koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından gerçekleştirilen operasyonda geçmiş dönemde DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı.

  • DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı
    09:37 DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı. Operasyon, MİT'in koordinasyonunda gerçekleştirildi ve Meşe, örgütün silahlı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle aranıyordu.

  • Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:36 Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çameli Belediyesi Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında, Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Arslan, 'Çameli'mizi ileriye götürmek için yapacak olduğumuz çalışmalarda gösterecek oldukları emekler için şimdiden teşekkür ederiz' dedi.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti
    09:35 Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti

    Gümüşhane'de yaşayan Adil Bilgin'in 'Pamuk' isimli koyunu ve 'Boncuk' isimli köpeğinin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti. Birlikte büyüyen ve her anı birlikte paylaşan koyun ile köpeğin birbirleriyle oyunları ise kıyasıya mücadeleye sahne olurken, koyunun köpeği uzaklaştırma çabası izleyenleri gülümsetti. Adil Bilgin, hayvanların birbirlerine çok yakın olduğunu ve birlikte büyüdükleri için bambaşka bir güzellikleri olduğunu belirtti.

  • Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek
    09:33 Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek

    Bursa'nın Harmancık ilçesinde bulunan belediyeye ait kafeterya, çarşamba günleri kırsal mahallelerden pazar alışverişi için gelen kadınlara hizmet sunacak. Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Çardı Mahfel Kafeteryası'nın çarşamba günleri kadınlara ücretsiz çay servisiyle hizmet vereceğini duyurdu.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.


Advertisement