Edirneli Ciğerciler 2018'den Umutlu - Son Dakika
Güncel

Edirneli Ciğerciler 2018'den Umutlu

Edirneli Ciğerciler 2018\'den Umutlu

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğerci esnafı olarak 2018 yılından umutlu olduklarını söyledi.

01.01.2018 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğerci esnafı olarak 2018 yılından umutlu olduklarını söyledi.

Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin turizm potansiyelinin son yıllarda giderek büyüdüğünü belirtti.

Edirne'nin turizmde başarılı bir yılı geride bıraktığını ifade eden Dinar, şöyle devam etti:

"Edirne son 5 yıldan beri turizmde her yıl üstüne biraz daha koyarak giden bir kent. Tabi 2017'de üzerine biraz daha turizm girdisi koyarak kapattı. Resmi rakamlarda belirtildiği gibi 3 milyon ziyaretçinin geldiği bir kent. Türkiye'de şu anda en çok ziyaret edilen üçüncü şehir. Bu demek ki artık biz bir turizm kentiyiz ve yüzümüzü oraya döndük, bir turizm kentinde yaşayan insanlar olarak hareket ediyoruz. 2018'den beklentilerimiz çok fazla. Bugün günlerden 1 Ocak, yeni yılın ilk günü. Edirne'ye bugün güneş gibi doğdu. Havaya bakarsanız bunu görüyorsunuz. Selimiye Camisi gibi Kırkpınar Yağlı Güreşleri gibi UNESCO'da olan değerlerimiz var. Bunun yanında Edirne bir gastronomi şehri. Tava ciğer başta olmak üzere badem ezmesi, kavala kurabiyesi gibi tatlarımız var. 2018 Edirne turizminin yılı olsun, tabii ki bunun en önemli destekçilerinden biri de tava ciğer olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirneli Ciğerciler 2018'den Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement