Edirneli sporculardan gün batımında Meriç Nehri'nde kano turu - Son Dakika
Güncel

Edirneli sporculardan gün batımında Meriç Nehri'nde kano turu

Edirneli sporculardan gün batımında Meriç Nehri\'nde kano turu

EDİRNE Doğa Sporları Kulübü kano branşı sporcuları, gün batımı manzarasıyla Meriç Nehri'nde kano turu yaptı.

24.09.2020 13:23  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE Doğa Sporları Kulübü kano branşı sporcuları, gün batımı manzarasıyla Meriç Nehri'nde kano turu yaptı. Amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının manzarayı ölümsüzleştirmek için yerini aldığı etkinlikte, kanocular yaklaşık 1 saat boyunca gün batımında nehirde kürek çekti.

Edirne Doğa Sporları Kulübü, özellikle eylül ayında gün batımıyla eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan Meriç Nehri'nde kano turu etkinliği düzenledi. Hem şehrin tanıtımına katkı sağlamak hem de kano sporuna dikkat çekmek isteyen kulüp adına 10 gönüllü nehirde kürek çekti. Meriç Nehri'ne akşamüstü kanolarını indiren kano sporcularını gün batımında fotoğraflamak isteyen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları da Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü üzerinde hazır bulundu. Etkinlik hakkında konuşan Kulüp Başkanı Fatih Altun, amaçlarının hem şehrin turizmine katkı sağlamak hem de kano sporunu tanıtmak olduğunu söyledi.

Etkinliğin ilkini 2 yıl önce yaptıklarını hatırlatan Altun, "Bu sene de tekrarına karar verdik. Sultanların, Osmanlı padişahlarının gün batımını izlediği yer olan buralarda biz de kanocularımızla bu keyfi yaşatmak istedik. Ancak bunu yaparken hem kanocuların bu güzelliği görmesinin yanı sıra, bu anı ölümsüzleştirmek, şehrimizin kültürüne, tanıtımına, turizmine katkı olsun diye de ilimizdeki amatör ve profesyonel fotoğrafçıları da çağırdık. Onlar da hemen yanda bu anı fotoğraflıyorlar. Dolayısıyla biz hem sporun gelişmesine katkı sağlayacak bir etkinlik hem de şehrin turizminin gelişmesine katkı sağlayacak bir etkinlik düzenliyoruz" dedi.'TEKRARINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Etkinliğin pandemi kurallarına da uygun gerçekleştirildiğini söyleyen Altun, "Etkinliğimizde pandemi kurallarına uyulması için ikişer kişilik kanolara binerken ya aynı aileden olan kişiler ya da hafta içi aynı sosyal ortamda bulunmuş kişilerin bir arada bulunmasına da özen gösterdik. Bu yıl bunu pandemi nedeniyle 1 defa yapmayı düşünüyoruz ama önümüzdeki yıllarda bunu biraz daha turizme açacak şekilde tekrarlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirneli sporculardan gün batımında Meriç Nehri'nde kano turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement