Edkik'den Dağcılık Şenliğine Davet - Son Dakika
Yerel

Edkik'den Dağcılık Şenliğine Davet

Edkik\'den Dağcılık Şenliğine Davet

Bu Yıl 12'ncisi Düzenlenecek Olan Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği 18-20 Temmuz 2008 Tarihleri Arasında Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşmesi Planlanıyor.

12.06.2008 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği 18-20 Temmuz 2008 tarihleri arasında yoğun bir katılımla gerçekleşmesi planlanıyor.

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü(EDKİK) Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erzincan Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu'nun 1996 yılında ilkini başlattığı ve bu yıl yapılacak olan 12. Ulusal Esence Yedi Göller Dağcılık Şenliği'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelecek usta dağcıların yanı sıra halktan da yüksek oranda katılımının olmasını beklediklerini ifade etti.

Ünal;"Erzincan'ın her türlü doğa sporlarının yapılmasına uygun olduğu, ancak henüz yeni yeni tanınmaya başlayan çehresiyle bu tür faaliyetlerin yapılması, kuşkusuz doğa sporlarının başkenti olmaya aday olan İlimiz için oldukça önem arz etmektedir. Esence Yedi Göller Şenliği aynı zamanda Dağcılık Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programında yer almaktadır. Şenliğe Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca ile spordan sorumlu eski Devlet Bakanı Ersin Taranoğlu'nun yanı sıra ülkemizin çeşitli illerinden gelecek çok sayıda amatör ve profesyonel dağcılar da katılacaktır. Esence dağlarının yanı başındaki eski buzul vadisine 3 bin metre uzaklıktaki Yedi Göller (buzul gölleri) görülmeye değer eşsiz doğa güzelliklerine sahiptir. 3 bin 549 metre yükseklikte Esence zirvesi dağcılar açısından tırmanış için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Esence Dağcılık Şenliği şüphesiz ilimiz ve Çayırlı'nın tanıtımı açısından büyük bir fırsat olacaktır." şeklinde ifade etti Yılmaz Ünal açıklamasında son olarak faaliyetlerde özellikle Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Çayırlı Belediyesi ve Kaymakamlığının yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların büyük desteklerini dile getirerek bu kamu kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkür etti.

(İS-İRT-Y) 12.06.2008 17:41 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edkik'den Dağcılık Şenliğine Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement