Edosk Dağcıları İran Yolunda - Son Dakika
Yerel

Edosk Dağcıları İran Yolunda

Edirne Doğa Sporları Kulübü'nün (EDOSK) 3 dağcı sporcusunun İran'ın Demavend Dağı'na tırmanacağı bildirildi.

15.06.2011 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Doğa Sporları Kulübü'nün (EDOSK) 3 dağcı sporcusunun İran'ın Demavend Dağı'na tırmanacağı bildirildi.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Başkanı Bülent Bacı, yaptığı yazılı açıklamada, kulübün dağcılık branşı sporcuları Ahmet Altun, Bilge Çağrı Günay, Ümit Sönmez'in ülkenin dağları yanı sıra yurt dışı tırmanışları ile de dağcılık sporunda kendi çıtalarını yükseltmeye devam ettiğini bildirdi.

Geçen günlerde Türkiye'nin 3. büyük dağı, 4054 metre yükseklikteki Süphan Dağı'na başarılı bir tırmanış yapan genç dağcıların, bu sefer de İran'ın en yüksek zirvesi için yollara düştüğünü ifade eden Bacı, şöyle devam etti:

"Kaya Grup Kaya Halat'ın da desteklediği bu tırmanış, 5671 metrelik Demavend Dağı'na yapılacak. Tırmanışını gerçekleştirmek için havayolu ile Tahran'a gidecek dağcıları burada İranlı dağcı arkadaşları karşılayacak. İran'da Tahran'a 2-3 saatlik araç mesafesinde olan Demavend Dağı'nın eteklerinde kamplarda aklimatizasyon sağlayacak dağcılar, etkinliğin 3. ve 4. günlerinde İran'ın en yüksek dağının zirvesine tırmanmayı amaçlıyorlar. Dağcılar bir haftalık faaliyeti tamamlayıp yurda dönecekler.

Bilindiği gibi dağcılık sporu, İran da geleneksel ve çok önem verilen bir spor. Ülkede binlerce dağcı yurt içi ve yurt dışı tırmanışlar yapıyor. Demavend Dağı, Elbruz dağ sırasının orta kısmında yer alan bir zirve. Ortadoğu'daki en yüksek zirve olup, Asya'daki en yüksek volkandır. Volkanik olarak etkin olmasa da kükürt depolayan doruk kraterinin yakınlarında, dağın zirvesinde kükürt gazı dağcılara geçici zorluklar yaşatmaktadır. "

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edosk Dağcıları İran Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement