Edremit AK Parti'den Belediye Meclisi Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Edremit AK Parti'den Belediye Meclisi Değerlendirmesi

Edremit AK Parti\'den Belediye Meclisi Değerlendirmesi

AK Parti Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Harun Yüzüak, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Edremit Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'ndaki konuları değerlendiren bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

05.04.2012 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Harun Yüzüak, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Edremit Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'ndaki konuları değerlendiren bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı binasındaki toplantı salonunda yapılan basın toplantısına, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yücel Güner ve partililer de katıldı. Hazırladıkları basın açıklamasını okuyan AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, "Belediye Meclis Üyesi Edremit Belediye Meclisinin 2012 yılı Nisan ayı toplantısını ve gündemde yer alan diğer hususları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleme gereği duyulmuştur. Meclis üyelerinin özgür bir oylama ile İsrail in Tveriya kenti ile kardeş şehir olma teklifini reddetmesini Ak Parti Edremit İlçe Teşkilatı olarak büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Partimizin grup kararının Belediye Meclisi'nde kabul görmesi bizleri mutlu etmiştir. Gazze'deki insanlık dışı eylemlerine her an devam eden İsrail'in herhangi bir kenti ile kardeş şehir olmayı teşkilat olarak uygun bulmadığımızı bir kez daha dile getirmek isteriz. Edremit Belediyesi 2011 yılı faaliyet raporu incelendiğinde iş makinalarına ödenen kira bedelinin çok yüksek olduğu görülmektedir. 2011 yılında iş makinası kiralanması karşılığı olarak 716.840,00 TL ödenmiştir. Bu kadar yüksek bir bedelle iş makinası kiralamak yerine yenileri alınarak demirbaş olarak Belediye'de kalabilirdi. Bundan sonraki süreçte araç ve iş makinalarına çok yüksek kiralar ödenmesi yerine araç satın alınması üzerinde durulmasını istiyoruz. Edremit Belediyesi' nin borçlarının 2011 yılı sonu itibariyle eski parayla 40 trilyon civarında olduğu yani gittikçe arttığı anlaşılmaktadır. Belediye borçlarının çocuklarımızın geleceğini ipotek altına aldığı unutulmamalıdır. Belediyeye ait arsaların satışından 2011 yılında 4 trilyondan fazla gelir elde edilmesine rağmen borcun artması Edremit halkını üzmektedir. Borçları azaltmak için daha fazla özen gösterilmesi gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

BAŞKAN YÜZÜAK, YENİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

AK Parti'nin girişimleriyle ilçede güzel işler yapıldığına dikkat çeken ilçe başkanı Harun Yüzüak, açıklamasında, "Edremit'te Yeşil dalga çalışmaları başladı ve en kısa sürede bitirilecek. Böylece hem trafik kazalarının önüne geçilmesi hem de araçların mazot giderinin azaltılarak çevre kirliliğinin önüne geçilmesi mümkün olacak. Edremit Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün açılması için yaptığımız girişimler sonuç verdi. Yakın zamanda yer arayışı başlayacak ve böylece engelli, yaşlı, yardıma muhtaç vatandaşlarımız hükümetimizin sunduğu imkanlardan daha kolay yararlanacak. Ayvalık'a gitmek zorunda kalmayacak. Edremit SGK için yer arayışında son noktaya geldik. Kısa süre içinde yer belirlenerek bina yapım çalışmaları başlayacak. TOKİ konutlarından 40 dairenin Emniyet Müdürlüğü lojmanları olarak tahsisinde son aşamaya geldik. Yakın zamanda tahsis işlemi tamamlanarak hem emniyet teşkilatımızın lojman sorunu giderilecek hem de TOKİ konutları daha da canlanacak.

Dün Kadıköy Şıp Şıp Dede mesire yerinde İl Genel Meclis üyelerimiz Ümmet Gökdağ ve İsmail Doğdu, Kadıköy Belediye Başkanımız Hasan Özel ile birlikte köy muhtarlarımızla ile toplantı yaptık. Köy muhtarının sorunlarını dinledik ve köylerin sorunlarının çözüme kavuşması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İktidar Partisi olarak Edremit'in her yerindeki her sorunla ilgilenmeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki hafta karayollarındaki eksiklikleri görüşmek ve hazırladığımız dosyaları sunmak üzere Karayolları Bölge Müdürü ile görüşmek üzere Bursa'ya gideceğiz. Karayolları Bölge Müdürünü Edremit'e davet ederek sorunların bir an evvel çözülmesi ve sıcak asfalt çalışması başlamadan önce eksikliklerin giderilmesi için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"YUNUS BOZBEY PARTİMİZE ÜYE BİLE DEĞİLDİR"

Havaalanının ismi konusunda da görüş bildiren başkan Yüzüak, "Havaalanının ismini Edremit Körfezi Havaalanı olmasını istemiştik. Fakat olmadı. Seyit Onbaşı ismine de karşı değiliz. Fakat gönlümüz Edremit Körfezi Havaalanı olmasından yana idi. Sayın bakanımızın açıklamasının ardından üstüne söylenecek bir söz yoktur diye düşünüyoruz. Sayın başkan Tuncay Kılıç'ın sayın Yunus Bozbey ile bir sıkıntısı varsa yargıya taşıyabilir. Sayın Bozbey şu an AK Partiye üye bile değildir. Memuriyeti sebebiyle istifa edip gitmiştir. Yanlış bir şey varsa şikayet edilip hak aransın. Aynı söylemleri pişirip pişirip ortaya koymak pek mantıklı olmuyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit AK Parti'den Belediye Meclisi Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement