Edremit Belediyesi'nde Görev Ertaş'ta - Son Dakika
Güncel

Edremit Belediyesi'nde Görev Ertaş'ta

Edremit Belediyesi\'nde Görev Ertaş\'ta

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın 1500 lira para ve 38 gün hak mahrumiyeti cezası alması ardından yapılan olağanüstü belediye meclis toplantısında Edremit Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Ertaş başkan vekili seçildi.

25.07.2017 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın 1500 lira para ve 38 gün hak mahrumiyeti cezası alması ardından yapılan olağanüstü belediye meclis toplantısında Edremit Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Ertaş başkan vekili seçildi.

Edremit İlçesi'nde Güre Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde taş ocağının ruhsatını denetlemediği gerekçesi ile hakkında 'Görevini kötüye kullanmak' suçundan dava açılan ve Edremit 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanması tamamlanan Kamil Saka'ya 1500 TL para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezası verilmişti. Kamil Saka'nın yerine başkan vekili seçilmesi amacıyla olağanüstü toplanan Edremit Belediye Meclisi'nde gizli oylama yapıldı. 31 üyesi bulunan Edremit Belediye Meclisi'nde 21 üyenin oyunu alan Mehmet Ertaş, 38 günlüğüne Edremit Belediyesi Başkan Vekili seçildi. Olağanüstü meclis toplantına başkanlık eden Edremit Belediye Başkanvekili Ahmet Özkoca, şöyle dedi:

"5 bin 393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 45'inci maddesine istinaden belediye başkanımız Kamil Saka ile ilgili alınan hak mahrumiyeti kararı var. Hak mahrumiyetiyle ilgili süre 27 Ağustos itibariyle sona erecek. Bu süreçte bir başkan seçmemiz gerekiyor. 45'inci maddenin B bendine göre 'başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklanma cezası alması durumunda bir başkan seçimi yapılır' deniyor. Gizli oy ile biz burada mevcut üye sayısının üçte 2 oyu ile 38 günlüğüne başkan vekilini seçiyoruz. 31 meclis üyesi oy kullandı. Bunlardan 10 tane oyun boş kullanılması ile 3'te 2 çoğunluk olan 21 oyu alarak meclis üyesi Mehmet Ertaş, Edremit Belediye Başkan vekilliğine seçildi."

Başkan Saka'nın henüz kendisine tebligat gelmeden para cezasını yatırdığı, bu nedenle, ödemeyi yaptığı geçen 21 Temmuz'dan itibaren hak mahrumiyetini çekmeye başlamış olarak kabul edildiği belirtildi.

- Edremitbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit Belediyesi'nde Görev Ertaş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement