Edremit CHP'de Ön Seçim Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Edremit CHP'de Ön Seçim Tamamlandı

Edremit CHP\'de Ön Seçim Tamamlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilat, Edremit Belediye Başkan adayını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimi tamamladı.

06.10.2013 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilat, Edremit Belediye Başkan adayını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimi tamamladı. Ön seçimin galibi, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka oldu.

Mart 2014'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlanan CHP Edremit İlçe Teşkilatı'na mensup 11 aday adayı, aday olabilmek için sandıkta yarıştı. Aday adaylarını tek kişiye düşürmek için gerçekleştirilen ön seçimden Güre Belediye Başkanı Kamil Saka birinci olarak çıktı. Sabah saat 08.00'den itibaren, binlerce CHP'li Edremit'teki Şükrü Tunar Kültür Merkezi'ne akın etmeye başladı. Hazırlanan listelerden isimleri teyit edilen partililer, 11 aday adayı arasından birisini seçerek kullandıkları oyları şeffaf seçim sandıklarına attı. Sandık başlarında seçim işlemleri için çok sayıda kişinin görevlendirildiği gözlenirken, CHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Yurt Yıldırım da sürekli sandıkları dolaşıp denetimlerde bulundu. Ön seçim, akşam saat 17.00'ye kadar devam etti ve sandıklar heyecanla sayılmaya başlandı. Sandık görevlilerinden bazıları oyları saymakta güçlük yaşarken, sonuçların açıklanması birkaç saat gecikti.

4 bin 795 üyeden 3 bin 211'i oy kullanırken, oylardan 70'i iptal oldu. Geçerli olan 3 bin 141 oy ise, 11 aday adayına şöyle dağıtıldı; Sunay Obuz İşbuğa 6 oy, Hasan Özpolat 594 oy, Kamil Saka 997 oy, Mehmet Hakkı Semerci 372 oy, Mutin Tuncer 57 oy, Selahattin Yay 9 oy, Ali Akbaba 4 oy, Hasan Arslan 912 oy, Kamil Gülbey 21 oy, Cahit İnceoğlu 141 oy, Adnan İnci 32 oy.

Seçimi açık ara fark ile kazanan başkan Kamil Saka, tebrikleri kabul etti ve partililerin büyük ilgisiyle karşılandı. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra salon kısa sürede boşaldı. Kısaca görüşlerini belirten Kamil Saka, "Güzel bir seçim oldu. Her kim seçilirse seçilsin arkasında olacağımı belirtmiştim. Üyelerimiz beni uygun gördüler. Yerel Seçimlerde Edremit'i alacağımıza inanıyorum. Tüm CHP'li yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ön seçim ile ilgili görüşlerini belirten CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, ön seçimin demokratik bir sistem olduğuna vurgu yaparak, "CHP, Edremit ve bağlı yerleşim alalarında küçümsenemez bir güce sahiptir. Bugün ön seçimimizde de görüyoruz ki, birlikteliğimizden güç doğuyor. Bu gücümüzü Mart 2014'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde de misliyle ortaya koyacağız ve Edremit Belediyesi'ni CHP'li yönetim ile tanıştıracağız. Bugün, 4 bin 795 üyemiz sandık başına çağırıldı ve 3 bin 211'i katılım gösterdi. Tüm partililerimiz adaylarını belirledi. CHP, önümüzdeki yerel seçimlerde gücünü ve farkını ortaya koyacaktır. Kazanan Edremit olacaktır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit CHP'de Ön Seçim Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement