Edremit Körfezi'nde Zeytin İşleme Osb'si Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Edremit Körfezi'nde Zeytin İşleme Osb'si Kurma Çalışmaları

(OSB), 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı bildirildi.

11.04.2013 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Körfezi'nde 450 dönüm alanda kurulması planlanan Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin

(OSB), 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı bildirildi.

Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında Burhaniye Belediyesince projelendirilerek Cumhuriyet Mahallesi Şarköy yolunda çalışmalarına başlanan OSB için kamulaştırmaların sürdüğünü söyledi.

Türkiye'nin ilk zeytin işleme organize sanayi bölgesi olacak OSB'nin 450 dönüm alan üzerine kurulacağını ifade eden Uslanmaz, "Bugüne kadar 160 dönümü kamulaştırıldı. Kamulaştırma için bugüne kadar 3 milyon lira ödedik. Çalışmalar halen sürüyor. En kısa sürede tamamlayıp, OSB'de üretim yapılmasını istiyoruz" dedi.

Kurulmasıyla sektördeki sanayi kuruluşlarını bir yerde toplamış olacaklarını dile getiren Uslanmaz, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla çevreye duyarlı, kirletmeyen fabrikalar, aynı alanda kurulduğundan kontrol daha kolay olacak. Burada sadece zeytin ve ürünleri işlenecek. Dolayısıyla da Edremit Körfezi'nin yapısı, doğal güzellikleri bozulmayacak. Yani burada herhangi bir dinamit, demir ya da başka sanayi fabrikaları kurulmayacak. Bilindiği gibi zeytinyağı yapılırken fabrikalarından atık olarak karasu çıkıyor. OSB bünyesinde bir arıtma tesisi de kurulacak. Dolayısıyla da çevreye duyarlı ve kabul edilebilir bir atık su bırakacak. Karasu, tehdit olmaktan çıkacak."

-"2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak"-

Uslanmaz, OSB'de 45 fabrika kurulabileceğini belirterek, "Bunların 30 kadarı, zeytinyağı fabrikası, diğerleri işleme tesisi olacak. 2 bin kişiye iş imkanı yaratacak. Körfez açısından son derece önemli ve büyük bir proje" diye konuştu.

OSB'lerde satış reyonları açılmasının da imkanlar dahilinde olduğuna dikkati çeken Uslanmaz, şunları kaydetti:

"Burası, Körfez'in ve Türkiye'nin zeytin ve yağı borsasının oluştuğu bir yer olacak. En önemlisi de doğayla dost bir OSB kuracağız. Kamulaştırma için 6 milyon, diğer çalışmalar için de 4 milyon olmak üzere alt yapıya 10 milyon lira harcayacağız. Fabrikaların kurulma maliyetlerini de ilave ettiğinizde OSB için çok ciddi harcamalar, yatırımlar yapacak. Örnek bir OSB'yi hayata geçirmiş olacağız." - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit Körfezi'nde Zeytin İşleme Osb'si Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement