Edremit Körfezi'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edremit Körfezi'nden Kısa Kısa

Güre Belediye Başkanı Saka: "Ben Güre'de çok katlı binalar yaptırmadım, beldemin çehresini bozdurmadım. Kimseye rant sağlamadım"

08.01.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güre Belediye Başkanı ve Edremit Belediye Başkan adayı Kamil Saka, beldelerinde çok katlı binalar yaptırmadığını belirterek, "Beldemin çehresini bozdurmadım. Kimseye rant sağlamadım" dedi.

Edremit'te Gaziilyas Mahallesi'nde seçmenlerle bir araya gelen Saka, ilçede 5 yıldızlı otelin 4'e ulaştığını belirterek, turizmin daha da geliştirileceğini söyledi.

Çok katlı binaların insanları doğal ortamdan uzaklaştırdığını ve hastalıklara sürüklediğine işaret eden Saka, Güre'de doğal ortamı bozacak mimariye izin vermediklerini ifade etti.

Belediye başkanlığı döneminde beldenin her noktasına eşit hizmet götürdüklerini savunan Saka, şunları kaydetti:

"Belediye başkanlığı yaptığım süre zarfında ne tek kuruş çaldım ne de çaldırttım. Bana bu yönde iftira atanlar önce dönüp kendilerine baksınlar. Sağda solda Kamil Saka, Başkanlığında hiçbir şey yapmadı diye bağırıp çağırıyorlar. Ben Güre'de çok katlı binalar yaptırmadım, beldemin çehresini bozdurmadım. Kimseye rant sağlamadım. Bunu hazmedemeyenler bana çamur atmaya devam ediyorlar. Oysa ben Güre'yi, Kuzey Ege'nin turizm merkezine dönüştürdüm. Beldede istihdam sağladım. Şu anda Güre'deki turistik tesislerde bin 500 kişi çalışıyor. Bunların yakınlarıyla hesabını yaparsak en az 8-10 bin kişi ekmek yiyor."

- Burhaniye'de seçim süreci

AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, Bahadınlı köyünde zeytin üreticileriyle biraya geldi.

Köyünün, zeytin ve yağı üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Uysal,  Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) ilgili bilgi verdi.

Sanayi bölgesinin 500 dönüm araziye kurulacağını ifade eden Uysal, "Zeytin ve Zeytin Ürünleri Organize Sanayi Bölgesine 5,5 trilyon kamulaştırma bedeli ödendi. Bu bölgede yaklaşık 2 bin kişiye iş olanağı sağlanacak. OSB projesini çok önemsiyorum. Çünkü üreticimiz bu alanda kuracağı 40-50 tesis ile ülkeye ve dünya pazarlarına çıkacak. Biz Körfez'de büyük sanayi yatırımı değil, ürünlerimizin iyi değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Zeytin sineğine karşı havadan yapılan ilaçlamalara son verilmesinin üretimde ciddi düşüşe neden olduğunu vurgulayan Uysal, "Tekrar ilaçlama yapılması için Zeytin İlaçlama Birliği oluşturulacak. Hatta gerekirse bir ilaçlama uçağı alınsın. Tahminen 100 bin lira gibi bir fiyatı var, yani araba fiyatına alınabiliyor. Bu işi çözeceğiz, çünkü baktığınızda, Edremit Körfezi'nde yeşil zeytin ile zeytinyağı üretiminde yıllık yüzde 60 düşüş var. Tekrardan havadan ilaçlama yapılması gerekiyor ancak zehirli ilaçla değil doğal organik ilaçlarla yapılması lazım" diye konuştu.

- Cemal Süreyya'nın anısına Ürgüp'te sergi açılacak

Cemal Süreyya'nın anısına Ürgüp'te, Burhaniye Belediyesi'nin katkılarıyla, Burhaniye ve çevresinin yaşamını anlatan fotoğraflardan oluşan sergi açılacak.

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik, Cemal Süreya'nın 24. ölüm yılı dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Sergide 5 fotoğraf sanatçısından 30 eserin yer alacağını belirten Çelik, " Türkiye'nin ve özellikle Burhaniye ve çevresinin yaşamını anlatan fotoğraflar sergilenecek. Üvercinka Sanat Galerisi ve Üvercinka Sanat Kahvesi'nin ev sahipliğiyle hayat bulan fotoğraf sergisi, Ürgüp'te gerçekleştirilecek" dedi.

11 Ocak'ta açılacak serginin 12 Nisan'a kadar ziyaret edilebileceği bildirildi.

-Ressam Şaban Tuncer'in sergisi açılacak

Ressam Şaban Tuncer'in sergisi, Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi'nde açıldı.

Ayvalık Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Ayyürek, sanata ve sanatçıya önem veren Ayvalık'ı Ege'nin kültür başkenti yaptıklarını belirterek, Tuncer'i, ağırlamaktan şeref ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Ayyürke, ressam Tuncer'e sergisinden dolayı Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen adına çiçek verdi.

Tuncer, Ayvalık'ın, tarihi ve kültürel mirasıyla sevdiği bir ilçe olduğunu ifade ederek, "Ayvalık Belediyesinden teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Ayvalık'ta sanata olan ilgi çok iyi ve samimi bir ortam olduğunu görüyorum. Bu samimi ortamı başka yerde görmedim diyebilirim. İnsanlığın kurtuluşu sanat eğitimine bağlıdır" dedi.

Şaban Tuncer'e ait 35 adet yağlı boya çalışmasının bulunduğu serginin, 18 Ocak'a kadar gezilebileceği öğrenildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edremit Körfezi'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • AYHAN DEMİR: SAYIN SAKA SEÇİLİRSENİZ AKÇAY VE ZEYTİNLİ NİN DENİZ KENARINDAKİ YÜKSEK VE NEFES ALDIRMAYACAK KADAR YANYANA BİNALAR HAKKINDA BİR DÜŞÜNCENİZ VARMI, ŞİMDİYE KADAR RANT İÇİN YAPILAN BU ÇİRKİNLİKLERE DUR DİYEBİLECEKMİSİNİZ 0 0 Yanıtla
  • zehra yüksel: Güreye otelden başka hiç yatırımı yok. Alt yapı analizasyon içme suyu yok. En ufak yağmurda mahhelyi deniz basar. Yollar Çukur içinde. Toz ve çamurdan geçilemiyor yazlık bölgelerde. 0 0 Yanıtla

Advertisement