Edremit'te Gençdes Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Edremit'te Gençdes Projesi

Edremit'te yürütülen GENÇDES Projesi kapsamında açılan sele, sepet, hasır örme kursunda ortaya çıkan eserler sergilendi.

08.10.2017 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit'te yürütülen GENÇDES Projesi kapsamında açılan sele, sepet, hasır örme kursunda ortaya çıkan eserler sergilendi.

Kursiyerlerin 15 günlük sürede ürettikleri sepet, sele, hasır gibi ürünler, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin, daire müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla, bir alışveriş merkezinde sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Ali Sırmalı, Edremit Kaymakamlığı olarak özellikle bu sanatın ve sanatkarların unutulmaması için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Kursa 40 kişinin katıldığını belirten Sırmalı, "Amacımız özellikle sele, sepet, hasır örgücülüğümü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır." dedi.

Edremit Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi Sorumlusu Selma Tekçe ise sele sepet ve hasırcılığın ölmemesi adına yapılan projenin verimli geçiğini anlatarak, "Biz bu projeyle ölmeye yüz tutmuş bir mesleği gençlere aktararak tekrar canlandırdık. Bugün de burada düzenlediğimiz bu sergi Türkiye'de ilk olan bir sepet sergisi. Daha önce benzeri yapılmamış bir sergi. Bu nedenle projemizi destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlığına çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Edremit'te Gençdes Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement