Edremit'te Hdp'li Adayın Yerine Mazbata Alan AK Parti'li Say, Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Hdp'li Adayın Yerine Mazbata Alan AK Parti'li Say, Göreve Başladı

Edremit\'te Hdp\'li Adayın Yerine Mazbata Alan AK Parti\'li Say, Göreve Başladı

YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden uzaklaştırılan adaylara seçilse de mazbata verilmeyeceğini açıklamasının ardından, Van'ın Edremit ilçesinde HDP'li Belediye Başkan adayı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'in yerine, yarışı ikinci sırada tamamlayan AK...

15.04.2019 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden uzaklaştırılan adaylara seçilse de mazbata verilmeyeceğini açıklamasının ardından, Van'ın Edremit  ilçesinde HDP'li Belediye Başkan adayı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'in yerine, yarışı ikinci sırada tamamlayan AK Parti'li İsmail Say'a mazbata verildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'den görevi devralan İsmail Say, "Gönül isterdi ki; buraya seçilerek bu mazbatayı alıp, karşınıza çıkmaktı. Ancak nasip ve Allah'ın takdiri böyleymiş. Biz, hem bize oy veren yüzde 42'nin ve oy vermeyen yüzde 58'lik kısmın da belediye başkanı olacağımızı buradan belirtmek istiyoruz" dedi.

Van'ın Edremit ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre, 31 bin 094 oy alarak seçimi kazanan HDP'li Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'e, KHK ile öğretmenlikten ihraç edildiği gerekçesiyle, YSK'nın aldığı karara göre mazbata verilmedi. YSK'nın kararı gereği, seçimi ikinci sırada tamamlayan AK Parti'li İsmail Say mazbata aldı. Bugün Van İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını alan Say, ardından Edremit Belediyesi'ne geçerek görevine başladı. İsmail Say'ı belediye binası önünde, belediye başkan yardımcıları ve personel karşıladı. Daha sonra belediyenin konferans salonunda devir teslim töreni gerçekleştirildi. AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve partililerin katıldığı törende, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli görevi yeni başkan İsmail Say'a devretti. Kayyum Belediye Başkan Vekili Çiçekli, yeni başkan Say'a çiçek verip, belediye başkanlığı mührünü teslim etti. İsmail Say da, belediyeyi 2,5 yıl yöneten Atıf Çiçekli'ye çiçek vererek, makam aracına kadar yolcu etti. Say, daha sonra makamına geçerek koltuğuna oturdu.

'BU YOLA KEFENİMİ GİYEREK ÇIKTIM'

Görevi devreden Kaymakam Atıf Çiçekli, Edremit'e yaptığı hizmetleri anlatırken, projelerle ilçenin çehresinin değiştiğini söyledi. Kaymakam Çiçekli, "2,5 yıl önce Edremit Belediyesi'ni 'özerklik' ilanı üzerine, çukurlar üzerine devraldık ve vatandaşımızı hizmetle buluşturmak üzere elimizden geldiği çerçevede hizmetlerle buluşturduk. Biz bu süreçte keyfimizden veya durduk yere Edremit Belediyesi'ni devralmadık. Ne yazık ki hizmet odaklı bir belediye değildi bizden önceki belediye. Ne yazık ki yoluyla, asfaltıyla, karla mücadelesiyle değil, 'özerklik' ilanıyla, çukur siyasetiyle, bombalarla anılan bir şehir, bir belediyeydi. Biz bu yola Sayın Cumhurbaşkanımızın milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde geldik. Biz görevlendirildiğimizde bize yönelik bakış, 'Kefenini giydi yola çıktı' bakışıydı. Biz kefenimizi giyerek çıktığımız bu yolda elhamdülillah 2,5 yıl sonrasında alnımızın akıyla Edremit Belediyesi'ni değerli dostum İsmail Say'a devrediyoruz" dedi.

Görev yaptığı dönemde çok talihsizlikler yaşandığını kaydeden Çiçekli, "Bu 2,5 yılda çok değerli dönem arkadaşım Muhammed Fatih Safitürk şehit oldu. 10 yıllık değerli meslektaşımızı şehit verdik, bu belediye başkanlığı döneminde. Edremitlileri hizmetle buluşturma sürecinde çok ciddi tehditler oldu. Birkaç sefer suikast girişimi yaşadık. Elhamdülillah bizi Allah'ın koruduğunu, kimseden de korkmadığımızı, minnet etmediğimizi de ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok güçlü olduğunu, emniyetiyle, jandarmasıyla, korucusuyla, bütün kamu kurumları, unsurlarıyla güçlü bir devlet olduğunu her fırsatta ifade ettik, etmeye de devam edeceğiz inşallah. Bizler belediyeyi devraldığımızda ne yazık ki, çökmüş bir belediyeydi. Kamu personeli açısından da mali açıdan da çökmüştü. Bu süreçte teknik personelimiz nerdeyse yok gibiydi. Biz bu süreçte Vanlı insanlardan bir kadro kurup, Edremit'imizi hizmetle buluşturduk" diye konuştu.

'GÖNÜL İSTERDİ Kİ, SEÇİLEREK BU GÖREVE GELEYİM'

AK Parti'li Belediye Başkanı İsmail Say ise "Gönül isterdi ki, buraya seçilerek bu mazbatayı alıp karşınıza çıkmak. Ancak Allah'ın takdiri böyleymiş. Biz, hem bize oy veren yüzde 42'nin ve oy vermeyen yüzde 58'lik kısmın da belediye başkanı olacağımızı ve bugün itibarıyla belediye çalışmalarım sırasında AK Parti rozetiyle değil, belediye başkanı sıfatıyla tüm Edremit'in, tüm Edremitlilerin belediye başkanı olmayı kendime hedef olarak koydum. Kıymetli Kaymakamımız, Belediye Başkan Vekilimize de bu 2,5 yıllık görev sürecinde yapmış olduğu hizmetlerden, Edremit'i Van'ın incisi yaptığından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisinin de bellirttiği gibi bu bir bayrak yarışıdır. İnşallah kendisinin koymuş olduğu hedeflere de ulaşmak üzere bayrağı aldığımız yerden, gitmesi gereken yere kadar ulaştıracağız. AK Parti'nin belediyecilik ilkelerini de esas alarak ve temiz bir çevre, temiz bir doğa ve insanla uyumlu bir belediyecilik yapacağımızı Allah'tan ümit ediyorum. Bu konuda çalışma arkadaşlarımızla birlikte ilk günden itibaren 'Bismillah' deyip başlayacağız. Bu sürecin Edremit'imize, Van'ımıza, hepimize hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit'te Hdp'li Adayın Yerine Mazbata Alan AK Parti'li Say, Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement