Edremit'te 'Neşeli Kaktüs' Festivali - Son Dakika
Güncel

Edremit'te 'Neşeli Kaktüs' Festivali

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 'Neşeli Kaktüs' adı altında kaktüs ve sukulent festivali düzenlendi.

18.09.2017 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 'Neşeli Kaktüs' adı altında kaktüs ve sukulent festivali düzenlendi. Festivalde, kaktüs ve sukulent cinsi bitkilerle teraryum (mini bahçe) uygulamaları da yapıldı.

Kazdağları'nın eteklerinde bulunan Altınoluk Mahallesi, Yağcılar Mevkisi'nde, Ulusoy Botanik Park işletmecileri Ziraat Mühendisi Banu Ulusoy ve Taha Enes Ulusoy tarafından ilk kez kaktüs ve sukulent festivali düzenlendi. 'Neşeli Kaktüs' adı verilen festivale ilgi yoğun oldu. Süs bitkileri yetiştirilen seraların bulunduğu alandaki festivalin Türkiye'de ilk defa yapıldığı belirten Ziraat Mühendisi Banu Ulusoy, burada 150 kaktüs cinsini sergilediklerini söyledi. Festival kapsamında, teraryum olarak adlandırılan mini bahçe atölyesi de kuruldu. 10 dönümlük bahçede düzenlenen festivale katılanlar, mini bahçe yapımını uygulamalı olarak öğrendi. 2 gün sürecek olan festivale çok sayıda çiçek tutkunu katılım gösterirken, Akçaylılar tarafından Facebook'ta kurulan 15 bin üyeli kaktüs ve sukulent topluluğu da festivale destek verdi. Ulusoy, seralarında dış mekan bitkileri ve peyzaj üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kaktüsleri çok sevdiğini ve özel ilgi alanı olduğunu belirten Ulusoy, bu festivali düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti. Ulusoy, Yıllardır hobi olarak başladığım kaktüs ve sukulent üretimine farklı bir boyut kazandırmak istedik. Kaktüs ve sukulentler yurt dışından geliyor ve biz de gelen talep yoğunluğu nedeniyle burada onları üretiyoruz. Gelen taleplerin yoğunluğu üzerine daha iyi duyurmak amacıyla bu festivali düzenledik. Aynı zamanda, teraryum uygulamaları da son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Bahçesi olmayan ve vakti bulunmayan vatandaşlar, kendi mini bahçelerini oluşturuyor. Hem vakit yönünden, hem bakım yönünde rahat bir çalışma. Burada mini bahçe uygulamalarını da ücretsiz olarak gösterdik ve katılımcılarda kendi mini bahçelerini oluşturdu dedi.

Ulusoy Botanik işletmecisi ve festivali düzenleyen diğer girişimci Taha Ense Ulusoy ise Sezon bitmek üzereyken güzel bir etkinlik yapmak istedik. Bölgemizde yaşayanlar ve dışarıdan gelen misafirlerimiz bitkilere oldukça ilgili. Bitki seven inşaların ve özellikle kaktüs, sukulent cinsi bitkileri seven insanlar festival sayesinde buluşmuş oldu. Bu körfezimizde bu yöndeki ilk etkinlik. Önümüzdeki sene daha da geniş kitlelere hitap ederek ikincisini de yapmak istiyoruz diye konuştu. Festivali katılan Antandros Derneği Başkanı Gülçin Cömert ise, Bu festivali biz de katkıda bulunuyoruz. Mitolojik Kazdağları'na her yönden dikkat çekmeye çalışıyoruz. İda Dağı olarak ta bilinen Kazdağları, tarihiyle birlikte endemik bitkileriyle de ünlüdür. Bu nedenle, bu festivali de destekliyoruz. Devamını gerçekleştireceğiz dedi.

Edremit\'te \'Neşeli Kaktüs\' Festivali
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit'te 'Neşeli Kaktüs' Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.


Advertisement