Edremit'te Süs Bitkileri ve Seracılık İhtisas Osb Kurulacak - Son Dakika
Ekonomi

Edremit'te Süs Bitkileri ve Seracılık İhtisas Osb Kurulacak

Edremit'te Tarıma Dayalı Süs Bitkileri ve Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışma başlatıldı.

19.12.2017 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit'te Tarıma Dayalı Süs Bitkileri ve Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışma başlatıldı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığında kaymakamlıkta yapılan toplantıda, Çıkrıkçı mevkisinde yaklaşık 550 dönümlük arazi üzerinde Tarıma Dayalı Süs Bitkileri ve Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için izlenecek yol haritası belirlendi.

Sırmalı, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım sektöründe, uygulanan politikalarla önemli destekler sağlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Edremit'in coğrafi konumu ve sahip olduğu jeotermal enerji potansiyelinin değerlendirilerek, özellikle tarım sektöründe bu potansiyelden yüksek seviyede faydalanılmasını istiyoruz. İlçemizde özellikle süs bitkileri, seracılık alanında kurulacak Tarıma Dayalı Organize İhtisas Sanayi Bölgesinin ilçemizin tarımsal ekonomisinin büyümesinde ve gelişmesinde önemli katkılarının olacağı düşüncesindeyiz."

Toplantıya, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdoğuş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon ile sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Edremit'te Süs Bitkileri ve Seracılık İhtisas Osb Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement