Edremit'te Toplu Sünnet Şöleni - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Toplu Sünnet Şöleni

Edremit\'te Toplu Sünnet Şöleni

Van merkez Edremit Belediyesi ile kardeş Üsküdar Belediyesi protokolü kapsamında 600 çocuk için toplu sünnet töreni düzenledi.

25.08.2017 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez Edremit Belediyesi ile kardeş Üsküdar Belediyesi protokolü kapsamında 600 çocuk için toplu sünnet töreni düzenledi.

Nur Tatar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplu sünnet töreni kapsamında 600 çocuk sünnet ettirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ise başlayan program, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin açılış konuşması ile devam etti. Bugün sünnet olan çocukların, anne babalarının ve sevdiklerinin mutluluklarını kendileri ile paylaşmak için burada toplandıklarını ifade eden Kaymakam Çiçekli, "Sizlerin de bildiği gibi belediyeler, vatandaşlarımızın yerel ihtiyaçlarını karşılamak maksatlı kurulmuş yerel yönetim organlarıdır. Hizmet alanları çok geniş olmakla beraber mutlak suretle tabi oldukları anayasa, kanun ve yönetmelik gibi mevzuat hükümleri vardır. Bu çizilen mevzuat çerçevesinde temel, yol su kanalizasyon park temizlik gibi hizmetleri yerine getirmenin tüm belediyelerde belli standartları vardır. Şehirlerde yeteri miktarda park olması, yolların kışın açılması, mahallelerin düzenli temizliğinin yapılmasının takdiri bir yönü olmamakla beraber bunun dışındaki kültür, sanat, spor ve diğer sosyal hizmetler yönetimlerin vizyon, ufuk ve dünya görüşlerine göre şekillenir. 4 yıldır Van'da, 3 yıldır Edremit'te oturan bir kardeşiniz olarak ne yazık ki geçmiş dönemde Edremit'te ne zorunlu olan bu temizlik, park yapımı, imar yollarının açılması, yeni yolların kavşakların yapılması hatta kanalizasyon gibi temel altyapı hizmetlerinin gerçekleşmediği gibi vizyon ve ufuklarının göstergesi sayılacak kültürel sanatsal sportif veya geleneksel icraatların da yapılmadığını, kaynakların ne yazık ki dağdaki din ve devlet düşmanlarını besleyecek şekilde çeşitli hüllelerle buralara aktarıldığını ve hizmet etmek gibi bir dertlerinin olmadığını üzülerek gördük. Göreve başladıktan sonra ne yazık ki el değmemiş durumdaki Allah'ın evleri olan kutsal mabetlerimizi camilerimizi düzenli olarak temizlemeye başladık, taziye evlerimize sahip çıktık, yeni taziye evleri yaptık, yapıyoruz. Her taziyemize gidiyoruz, her düğünümüze gidiyoruz, çocuklarımızın ve gençlerimizin inançları ve gelenekleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat verdiği milli ve yerli bir nesil yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Kur'an kurslarına, camilere yardım ediyoruz, okulları onarıyor okullarımızın eksiği olan tüm kitaplarımızı temin ediyoruz. Çocuklarımıza ve yetişkinlerimize hizmet edecek spor salonları açtık, açıyoruz. Olimpik binicilik merkezimizi hizmete kazandırdık. Tüm bölgeye hizmet eden günlük ortalama 2 bin kişinin faydalandığı halk plajımızı dini ve geleneksel değerlerimize uygun bir biçimde hizmete açtık. Her mahalleye bir aile destek merkezi açıyoruz. Şabaniye ve Süphan'a açtık, sırada Eminpaşa, Fırat ve TOKİ'ler var" dedi.

Üsküdar belediyesinin desteği ile ciddi bir hizmeti daha kazandıracaklarını, bunun müjdesini de Üsküdar Belediye Başkanının vereceğini sözlerine ekleyen Kaymakam Çiçekli, "İpucu vermiş olayım. Kültür merkezlerimizi yapıyoruz eylül ayında birini açmış olacağız inşallah. Gıda marketinizi açarak gıda yardımlarımızı kardeşlerimizin seçimleri doğrultusunda evlerine teslim ettik, açtığımız mağazamız ile binlerce kardeşimizi evlerinden alıp ailecek giydirip evlerine bıraktık. Günlük 8 bin kişiye yemek verebilecek imkana sahip AŞ evimizi sayın Hilmi Türkmen başkanımızın desteği ile Ramazan öncesi açtık, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yemeklerini evlerine götürüyoruz ve siz kıymetli kardeşlerimize Ramazan boyunca sahilde etkinlikleri yaptık. Toplamda 200 binden fazla kardeşimize iftar verdik. Bugün de sünnet şölenimizi yapıyoruz. Son bir ay içinde 600 den fazla çocuğumuzu evlerinden alıp hastanede sünnet ettirdikten sonra yine evlerine bıraktık. Tüm çocuklarımıza sünnet kıyafeti hediye ettik. Saat 11 den itibaren sünnet konvoyu halinde Van'ın işlek caddelerinde gezdirdik ve turistik bazı noktalarını ziyaret ettik, eğlenceli bir program ve akabinde yemek ikramımız olacak. Tüm bu anlattıklarımda vurgulamak istediğim şu; gelişimi ve moderniteyi takip edeceğiz elbette, ediyoruz da ama bizler geleneklerimize ve inançlarımıza göre hedefler koyuyor ve milletimize onlardan biri olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Hiçbir gencimizi ve çocuğumuzu atasına babasına isyankarlığa yönlendirmiyor, dini ve ahlaki değerlerimizi yıpratmaya çalışmıyor, batı medeniyetinin sahip olduğu tüm imkan ve olanakları kendi değerlerimizle birleştirerek siz aziz milletimize sunmaya çalışıyoruz. Özetle milli ve yerliyiz elhamdülillah. Hazret-i Peygamberin ümmetine buyurduğu, 'kendiniz için istediğinizi mümin kardeşiniz için istemedikçe hakiki manada iman etmiş olamazsınız' düsturuyla siz kıymetli kardeşlerimize kendimiz için istediğimizi size de sunabilme gayretindeyiz. Rabbim bizleri sizlere mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

Sünnet olan çocukları ve aileleri tebrik de eden Kaymakam Çiçekli, "Çocuklarımızı ve kıymetli ailelerini bu kutlu günlerinde gönülden tebrik ediyorum. Sünnet merasimini icra ettiğimiz sevgili yavrularımızın ömürleri boyunca Allah Resulü Hazret-i Peygamberimizin sünnetlerine bağlı kalmalarını ve sünnet üzere yaşamalarını Cenabı Hak'dan niyaz ediyorum. Bu gün yavrularımızın sünnet düğününü gördük, Rabbim sizlere yavrularımızın düğünlerini ve nikahlarını da göstermeyi nasip etsin. Belediye başkan vekili olduktan sonra tüm sorunlarımıza ilgi gösteren ve içinde bulunduğumuz bu tarihi süreçte bizi hiç yalnız bırakmayan başta Üsküdar Belediye Başkanımız sayın Hilmi Türkmen beyefendi ve kıymetli ekibine gönülden teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sünnet edilmesinde fedakarca çalışan başta bölge eğitim ve araştırma hastanemiz başhekimimize ilgili doktorlarımıza ve yardımcı sağlık personellerimize, yine organizasyonumuzun gerçekleşmesinde çok emek harcayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz ve personelimize, emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve programımıza katılıp bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize içten teşekkür ediyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

"Türkiye eski Türkiye değil"

Daha sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, kendilerine gösterilen kardeşlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erkek çocuklarını sünnet ettirmenin hem gelenekleri hem de inançları gereği olduğunu ifade eden Türkmen, "Hamdolsun Müslüman bir coğrafyada Müslüman bir anne babadan dünyaya gelmek gibi büyük bir nimeti bize bahşeden Rabbimize hamdolsun. İşte bakın Edremit belediyesi, yıllardır hasretini çektiğimiz ve hayatımızda hiçbir zaman unutamayacağımız, yavrularımızı sünnet ettirmiş ve güzel bir sünnet şöleni düzenlemiştir. Bu hizmetlere ne yazık ki bizler hasret kaldık. Güzel ülkemiz, güzel coğrafyamızda kardeşlik içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice hizmetler yapmak gerçekten zor değil. Ama ne yazık ki dışarıdaki ve içerideki hainler, bu ülkenin bu milletin huzuruna kastedenler iki yakasının bir araya gelmesinde gözü olanlar, işte bu tabloyu aziz milletimize çok gördüler. Ama artık milletimiz uyandı. Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'nin ayak sesleri gümbür gümbür hissedilmeye başlandı. İşte bugün burada mütevazi bir sünnet şölenindeyiz. Görüntüler mütevazi olabilir ama aslında çok önemli bir organizasyondur. Bugün burada sünnet şölenini yaptığımız yavrularımız bu tarihi anı hiç unutamayacaklar, onlarında anneleri babaları bu güzel merasimi hiç unutamayacaklar. Çünkü bizler, sevgiye, saygıya, kardeşliğe, huzura çok ama çok ihtiyacımız var. İşte bu sünnet şöleni aslında biz bir huzur iklimini yaşattığı anız. İstanbul'dan, Üsküdar'dan Van'a Edremit'e biz bu duygularla geldik. Bizler biliyoruz ki ülkemizin her yerine her köşesine köyünden mezrasına şehrine kasabasına kadar her yerinde huzur iklimi tesis edilinceye kadar hepimizin çok görevi vardır. İllaki belediye başkanı olmak gerekmez, illaki milletvekili olmak gerekmez. Eğer bu coğrafyada yaşıyor isek, bu güzel cennet vatanımızda nefes alıyorsak herkese görev düşüyor. Bu güzel Anadolu topraklarında nefes alan bu coğrafyaya nefes vermelidir. Kadını ile erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, zenginiyle fakiriyle, bu güzel coğrafyada bu cennet vatanımızda kıyamete kadar huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Bizler biliyoruz ki huzurla, mutlulukla, saadetle yaşamanın tek şartı çok çalışmaktır. Birbirimizi Allah için kucaklamaktır. Birbirimizi Allah için sevmektir. Ülkemiz yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, havasıyla, suyuyla coğrafyasıyla meyvesiyle bitkisi ile herkese yetecek kadar bir coğrafyada yaşıyoruz. Biz buraya gelir gelmez değişimi gözle görülür bir şekilde müşahade ettik. Sayın başkanımızın maşallah Edremit'imize yeni bir hava kattığı, yeni bir renk kattığı çok açık bir şekilde çıplak gözle görülmektedir. Sahil düzenlemesi, prestij cadde düzenlemesi, yollar, yapılan temizlikler, biran önce bahsettiği AŞ evi düzenlemeleri, taziye evleri, sosyal projeler, sünnet şölenleri bunların hiçbir zor işler değil. Ama yeter ki birlik olalım, dirlik olalım, bir olalım iri olalım birlikte Türkiye olalım inşallah" dedi.

"Hedefimiz huzuru kalıcı kılmaktır"

Kimsenin ama hiç kimsenin huzuruyla mutluluğuyla asla bir sıkıntılarının olamayacağını sözlerine ekleyen Başkan Türkmen, "Biz ki mutluluk için huzur için kardeşlik için varız. Türkiye olarak çok sıkıntılı süreçlerden geçtik ve hala geçiyoruz. Ama şu iki günlük dünyada huzur ve kardeşlikten başka çaremiz yoktur. Sevgili Çocuklarımıza, gençlerimize evlatlarımıza bırakacağımız en anlamlı miras huzurlu bir Türkiye'dir, huzurlu bir Edremit'tir, huzurlu bir Van'dır. İşte başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanları olarak bizler 7'den 70'e bütün Türkiye'deki kardeşliği tesis etmek huzur iklimini inşallah kalıcı kılmaktır. O yüzden Üsküdar belediyesi olarak Üsküdarlı hemşerilerimizin selamını getirdik. Bizim kardeşliğimiz gerçekten özde bir kardeşlik olsun diyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Edremit'te yapmış oldukları desteklerle de ilgili bilgiler veren Türkmen, yaklaşan Kurban Bayramı'nı da kutlamayı unutmadı.

Törende Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın da kısa bir konuşma yapmasının ardından AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'de yaptığı konuşmada iki müjde verdi. Kayatürk, "Van artık şiddet olaylarıyla, Edremit'te nerede bomba patladı haberleri yok. Artık Türkiye'nin tamamında Edremit'in sahil bandı haberleri, Van'ın güzellikleri var. Türkiye'nin gündeminde artık hepimizin beklediği Van'ın güzel haberleri var. Edremit bir gün hak ettiği hizmetleri alarak, Türkiye'nin önemli ilçelerinden bir tanesi olacak diyorduk. Biz bu şekilde bu yarışa başladık. Bugün Türkiye'nin neresine bakarsanız bakın, Van ve Edremit'teki hizmet konuşuluyor" dedi.

Türkiye'nin kıskaca alınmaya çalıştığını söyleyen Kayatürk, "FETÖ, PKK, DAEŞ gibi terör örgütleri Türkiye'yi kıskaca almaya çalışıyor. Allah'a hamdolsun o günler geride kaldı. Artık Türkiye emin ellerde. Artık Türkiye'de bu işin farkında olan bir Ak hareket var. O Ak hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan var. Dolayısıyla onların hevesleri kursağında kalacak. Türkiye'de olduğunu gibi burada da bu hizmetlerin nasıl olduğunu hepiniz görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Başta Edremit Belediyesi olmak üzere Van'daki tüm belediyelerin Van'ın güzelleştirmeye çalıştığını bu kapsamda Van Gölü'nün de temizlenerek korunduğunu anlatan Kayatürk, "Biz bu anlamda 2 projeye çok büyük önem veriyoruz. Bunlardan bir tanesi Van Gölü'nün temizliğidir. Van Gölü arıtma sistemi bugün ne yazık ki yüzde 18 civarında çalışıyor. Dolayısıyla Van Gölü'ne giden suları yüzde 100 arıtacak bir arıtma sistemimizin yakın zamanda ihalesi yapılacak ve Van Gölü temiz tutulacak. Bir diğer ise Van'ın da temiz bir havaya bürünmesi gerekiyor. Dolayısıyla Van'daki çöpün de enerjiye dönüştürülmesi için yakında bir tarihte bakanlıktan izin aldık ve büyükşehir belediyemiz bunun üzerinde bir çalışma yapıyor. Van çöpü de enerjiye dönüşerek çok daha güzel bir hava almamızı sağlayacak. Burası çok önemli bir medeniyet kentidir. Bundan sonrada inşallah güzel bir turizm, ticaretin ve üretimin kenti olması içinde elimizden geleni yapıyoruz. Sadece geçen dönemde birçok projeye oldu. Müzemiz bitti ve bir ay sonra açılışını yapacağız. Fuar ve kongre merkezimiz bitti. Aynı zamanda Tekstilkentimiz bitti ve orada şu anda 2 bine yakın insan çalışıyor. Dolayısıyla biz bundan sonra Van'ın çok hızlı bir şekilde bir turizm ve üretim kenti yapacağız. Terör bütün şiddetinin buraya getirmesine rağmen Van'da turizm her sene çok hızlı bir şekilde arttı. 2013 yılında 500 bin turist Van'a gelirken, 2016 yılında 1 milyonu aştık. Şu anda 2017 bizim hedefimiz 1 milyonunun çok çok üstüne çıkmaktır. Şu anada hiçbir otelimizde boş bir yer yok. İranlılar bütün otellerimizi doldu. İran kapımızı da yapıyoruz bunu da yakın zamanda bitireceğiz. İnsanlar Van'a gelmek için akın ediyorlar. Güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu dirayetiyle burada hiç kimsenin gelmesinde bir korku olmayacak" şeklinde sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mehteran takımı sahne aldı. Akabinde çocuklarla toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesi ve yemeğin yenilmesi ile sünnet şöleni sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edremit'te Toplu Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'ta deprem etkisiyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'ta deprem etkisiyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    EPDK, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement