Edremit'te Vatandaş Belediye Hizmetlerinden Memnun - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Vatandaş Belediye Hizmetlerinden Memnun

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesinin çalışmaları, vatandaşları memnun ediyor.

08.03.2017 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUSUF SOYALP - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesinin çalışmaları, vatandaşları memnun ediyor.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Edremit Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Atıf Çiçekli, vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekipleri, yolları kullanılamayacak derecede bozuk olan mahallelerde yapım ve onarım çalışması yürütüyor.

Çiçekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıklarında 400 ton akaryakıt ihalesini iptal ettiklerini söyledi.

Bunun ardından yeni ihale yaparak kamuya yaklaşık 110 bin lira kaynak sağladıklarını anlatan Çiçekli, "Bunun yanında minibüs kooperatiflerine yönelik denetimlerimizi artırdık. Özellikle TOKİ konutlarında kalan vatandaşlarımızın ulaşımlarını rahat yapmalarını sağladık. İlçemizde korsan ve kuralsız şehir içi taşımacılığın, şoförlerin keyfi hareket etmesinin önüne geçtik. Kamu arazilerini vatandaşımızın kullanması için gereken adımları attık." dedi.

Vatandaşların Van Gölü'nden daha fazla faydalanması için "Sahil Kordonu" projesini başlattıklarını dile getiren Çiçekli, "Van'da sahil kordonu ve plaj olmaması büyük sıkıntı. Vatandaşımızın arzu ettiği ve dört gözle beklediği 'Sahil Kordonu' projemizi gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız ve devletimiz arasında oluşan kopukluğu gidermek için gerekli faaliyetleri sürdürüyoruz. İlçemiz sınırlarında imar sıkıntıları büyük boyutta, sahte ruhsatlarla ilgili denetim ve düzenlememizi başlattık." diye konuştu.

"Öğrencilerimizi etkinliklere götürüyoruz"

Çiçekli, Edremit Hükümet Konağı ve İlçe Belediyesi başta olmak üzere kurumların dağınık halde bulunması nedeniyle vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirtti.

Vatandaşların belediye ile kaymakamlığa iki araç değiştirerek geldiğine dikkati çeken Çiçekli, "Vatandaşlarımızın bu sıkıntısını giderebilmek için hazırladığımız bir proje var. Bu yıl yatırım programına almayı düşünüyoruz. Bunun yanında şehitlerimizin isimlerini park ve sokaklarda yaşatıyoruz. Öğrencilerimizi sinema, kayak ve tiyatro etkinliklerine götürüyoruz." ifadesini kullandı.

Vatandaş memnun

Edremit'te yaşayan Mehdi Vadi, yollarının önceden bozuk ve çamurdan geçilmez olduğunu anlatarak, "Şimdi yollarımız yapıldı, hiçbir sıkıntı kalmadı." dedi.

İlçe sakinlerinden Ahmet Yıldız, belediyenin özellikle yol konusunda güzel hizmetler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Belediyenin marketleri bir araya toplamasının da çok önemli olduğunu belirten Yıldız, "Bu hizmeti çok beğendim. Önceden çok dağınık ve şekilsizdi, göze hitap etmiyordu. Gerçekleştirilen çalışmalarla etaplar arası geçişler için köprü yapıldı. Yollarımız çok kısaldı. Allah razı olsun, belediyemiz güzel hizmetler yapıyor." diye konuştu.

Abdullah Kara da belediyenin hizmetlerinden çok memnun olduğunu vurgulayarak, "Önceden belediyemiz bu kadar çok hizmet yapmıyordu. Görevlendirmeyle birlikte hizmet almaya başladık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edremit'te Vatandaş Belediye Hizmetlerinden Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement