Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor" Projesi

Edremit Kaymakamlığı, Edremit Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Edremit Ticaret Odası ortaklığıyla hazırlanan "Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor" Güneş Enerjisi (Fotovoltaik Sistemler) Teknik Destek Eğitimi'nin sertifika töreni gerçekleştirildi.

30.09.2017 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Kaymakamlığı, Edremit Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Edremit Ticaret Odası ortaklığıyla hazırlanan "Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor" Güneş Enerjisi (Fotovoltaik Sistemler) Teknik Destek Eğitimi'nin sertifika töreni gerçekleştirildi.

Geçen ay Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na (GMKA) sunulan ve onaylandıktan sonra uzman eğitmenler tarafından seminerlere başlanan projede, teknik destek eğitimi tamamlandı.

90 kursiyerin katıldığı 6 günlük eğitimlerin son gününde, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, oda yetkilileri, bölgedeki fakültelerin dekanları ve eğitimcilerin katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

Edremit Kaymakamı Sırmalı, törende yaptığı konuşmada, GMKA'nın sağladığı teknik destekleri önemsediklerini söyledi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının hızla yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Sırmalı, şöyle konuştu:

"Bu projemiz ile alınan teknik destek eğitimleri neticesinde, enerji yatırımlarında hızlı bir artış kaydedildiği ülkemizde bu konudaki risk ve fırsatların tam olarak anlaşılması ve analiz edilmesi, yenilenebilir enerji uygulamalarının pozitif faydaları konusunda bilinçlendirme, güneş enerji sistemleri konusunda farkındalığın artırılması, bu alanda yapılacak uygulama sayısını artırılması, Fotovoltaik sistemlerin ilçemizde yaygınlaştırılması, enerji tasarrufunun özendirilmesi ve enerji yatırımlarının bölgeye çekilmesi, iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesi, ilçemizi, ilimizi ve bölgemizi yenilebilir enerji üretiminde ön plana çıkarmak gibi çeşitli faydaları amaçladık. Bu amaçla, eğitimimize katılan yaklaşık 90 katılımcımıza verilen eğitimimiz 5 gün teorik, 1 gün iyi uygulama örnekleri gezisi olmak üzere toplam 6 gün sürdü."

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Sırmalı, Özdemir'e çiçek ve hediyeler takdim etti.

Daha sonra, eğitimlere katılan kursiyerlere protokol üyelerince gruplar halinde sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı
    20:50 Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri, sol ayağından yaralı bir leyleği fark ederek hemen koruma altına aldı. Yapılan tedavinin ardından leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement